Divan başkanlığını Ahmet Ertuğrul’un yaptığı kongreye, ayrıca, Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, CHP’de geçmiş yıllarda çeşitli dönemlerde de görev  alan Belediye Başkanlarından Yaşar Evcen, Milletvekili aday adayı Yakup Selvi, önceki dönem Milletvekili aday adaylarından Mustafa Cem Kağnıcı, CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, önceki dönem İl Başkanlarından Osman Nuri Koçak, Alaaddin Işık, Şahin Yıldız, Zeki Gülseven, partinin üst düzey kurmayları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından İlçe Başkanı Onur Irgat tarafından Yönetim, Denetim ve faaliyet raporları okunarak oylama ile ibraz edildi. CHP Merkez İlçe Kongresine Onur Irgat başkanlığında tek liste ile gidilirken, Başkan Irgat, partili herkese kendilerine gösterilen güvene karşılık teşekkür ederken, önümüzde yapılacak olan 1 Kasım seçimlerine doğru hızlı bir şekilde yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından kongreye katılan delegeler Onur Irgat ve yönetimine destek verdi.

CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkan Onur Irgat olurken, yönetim kurulu üyeleri de, Oya Asrak, Kazım Aydoğdu, Özgür Cem Duran, Mustafa Eken, Murat Ekiz, Paşa Evcen, Celal Huyar, Halim Karabaş, Ayseli Kaya, Özlem Koçgürbüz, Ahmet Tanju Kuytan, Mustafa Mut, Sevce Özkaya, Sami Sesal, Perihan Uçar ve Ali Emre Uğur’dan oluştu. İl Kongre delege adayları da, aralarında CHP’li eski yöneticilerin de bulunduğu 62 kişilik isimlerden oluştu. Yapılan kongrenin ardından Başkan Onur Irgat, tebrikleri kabul ederek her bir partiliye teşekkür etti. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ertuğrul ve  Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AHMET ERTUĞRUL: " Gün birbirimize daha da çok sahip çıkma zamanı." Kongrede divan başkanlığını yapan Ahmet Ertuğrul, CHP olarak önce birbirlerini sevmenin önemine dikkat çekti. İçinde bulunduğumuz süreçte birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Ertuğrul, “Gün birbirimize daha da çok sahip çıkma zamanı.”dedi.


CHP’li Parti Meclis Üyesi Ahmet Ertuğrul, “92 yıldır Türkiye’yi kucaklayan halktan, demokrasiden yana Türkiye’nin sigortası olan değerli Cumhuriyet Hak Partili arkadaşlarım. Bugün birlik beraberlik içinde sürdürebildiğimiz kardeşlik duygularımızı pekiştirme zamanı. Gün birbirimize daha da çok sahip çıkma zamanı.

Şehit tabutlarının yanında siyaset yapanların terörü ortadan kaldıramayacaklarını hepimiz görüyoruz. Terörü ortadan kaldıracak tek siyasi irade Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. 13 yıldır terörün geldiği nokta ortada. Bunların sorumluları hesabını verecektir. Açılım adı altında sen sınırlara mahkemeler kuracaksın. Teröristlere otobüslerin üzerinde zafer işareti yaptıracaksın. Hakim ve savcıların yüzlerine tükürteceksin. Ondan sonra da “açılım yaptık” diyeceksin.

7 Haziran seçimlerinin ardından bizim yaklaşımımız ortadadır. Milliyetçi Hareket Partisinin takınmış olduğu tavır, sergilemiş olduğu tutum tekrar Ak Parti’lilerin ayaklarının yere basmasını sağladı.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer Karaman ve ülkemize hizmet eden emeği geçen herkesi takdir etmesini biliriz. Bizler önce birbirimizi sevmek, el ele gönül gönüle vermek zorundayız.  İnsanlara karşı kendimizi sevdirmek zorundayız. Bu olguyu Türkiye kamuoyuna gösterdiğimiz an çok şeyler değişecektir.

Onun için Karaman Merkez İlçe Kongremizin, başlangıç için yeni bir süreç olmasını temenni ediyor, yönetimde görev alacak başkan ve üyeleri tebrik ediyorum.”dedi.

İSMAİL ATAKAN ÜNVER: " . Biz Türk Kürt demeden herhangi bir etnik köken ayırmadan Türk ulusunun evlatlarıyız."

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, “Her ne kadar bu ülkede siyaset okulu olsa da siyaset partilerde yapılır, öğrenilir. Ve bunun da en güzel örneklerinden birisi de Cumhuriyet Halk Partisidir. Gençlik Kollarından başlayıp, İlçe ve İl Örgütlerinde yaşanıp öğrenilebilir.

CHP’li Ünver ilçe kongresinde yaptığı konuşmada; “Ülkemiz bir yangın yeri. Terör olayları bilerek kasten planlanıyor. Bu terör olaylarını tırmandıranlar ekranlara çıkıp “400 milletvekili alınmadığı için” olayların bu noktaya geldiğini, eğer 400 milletvekili olsaydı bu yaşananların hiçbirinin yaşanmayacağını söylüyor. Sonrasında inkar etmeye çalışsalar da kulaklarımız bunları duydu. Ben bu seçim giderken Karaman’da ve Türkiye genelinde parolamızın şu olduğunu düşünüyorum. O 4 yüzsüz bakanın hesabını vermeyenlere, bu millet 400 milletvekilini kesinlikle vermeyecektir. O dört yüzsüz bakan, hafızalarımızda hala canlı yaşıyor. Bunu kimse silemeyecek. Ne yaparsa yapsınlar. Olan bizim evlatlarımıza oluyor. Her gün vatan toprağına şehitlerimiz düşüyor. Bunlarda derin üzüntü ve acı duyuyoruz. 


Biz Türk Kürt demeden herhangi bir etnik köken ayırmadan Türk ulusunun evlatlarıyız. Doğusuyla, batısıyla kuzeyi ile güneyi ile. Bu kardeşliğimi ne iktidar, ne de terör örgütünün bozmaya gücü yetmeyecek. Bizim irademiz Türk ulusunun birliğini, beraberliğini sağlamaktır. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi olarak çeşitli provakatif eylemlere konu olabilecek eylem ve şiddetlerden kaçınmalıyız. Ben bu kongrede görev alacak yeni Merkez İlçe Başkan ve yönetimini tebrik eder, seçim sürecinde de çalışmalarında başarılar dilerim.”dedi.