Bağımsız Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, "Türkiye’yi savaş noktasına getiren bu sistemden bir an önce kurtulmalıyız" dedi.

CHP’den istifasını açıklayan Emine Ülker Tarhan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tarhan, Başbakan’ın ’Altına imzamı atarım’ dediği metinde şehitlerden, terör şehitlerinden bahsedildiğini söyleyerek, iş cinayetlerinde sorunun vicdan olduğunu belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ya kendisini toparlayacağını ya da kendisini kaldıracağını söylediğini hatırlatan Tarhan, her yenilgiyi şezlonga yükleyen siyasetten sıkıldığını kaydetti. Elinden geleni yaptığını belirten Tarhan, bulunduğu yerin zindana dönüştüğünü söyleyerek, "Şimdi geride benimle birlikte aynı tıkanıklık hissini yaşamakla birlikte ses çıkarmayan pek çok insanı da bırakmak pahasına ayrıldım CHP’den. Ayrıldığım kapı kıymetlidir, kurucu partidir. Sorumluluğu vardır, ne yazık ki yönetenler bunun idrakinde değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin sıkıntılı dönemden çıkmasına, cumhuriyet ve demokrasiye destek olacağını kaydeden Tarhan, Türkiye’yi ’içindeki değerli taşlar gibi kültürlerin zenginleştiği bir dev hazine sandığı’ olarak tanımladı. Tarhan şöyle konuştu:

"Türkiye’yi savaş noktasına getiren bu sistemden bir an önce kurtulmalıyız. Parlamenter sistem yok artık, adeta bir partiye bağlanmış, soruşturmalar kapatılmış, kanıtlar yok edilmiş, karartılmış. Bu güçlünün aleyhine olan, delilleri karartan, muhalifler için delil yaratan sistem çok tehlikelidir. Bu sistem kadınlar ve yoksullar için çok tehlikelidir. Kadınlar ve yoksullar adeta görünmez oldular. En çok iş cinayetleri ile kadın cinayetleri artıyor. Ülke nüfusunun halısını oluşturan kadınların statüsü her yıl geriliyor."

Meclis’te grubu bulunan partilerin demokrasiyi aşındırdığını kaydeden Tarhan, "İktidar ve muhalefet sanki sessiz bir koalisyon oluşturmuş, dört partinin forsu ettiği siyaset karşılıklı polemikler ve oy geçişkenliğinin dışında başka bir siyasal hareketin ortaya çıkmasını istemiyor. O yüzden sürekli Meclis dışı partilerdeki lider potansiyeli olan kişileri bünyesine alıyor. Seçeneksiz kalan yurttaşlar ise içe kapanıyor, hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini düşünerek sandığa küsüyor" dedi.

Yaz ayında yapılan seçimlerde birçok vatandaşın oy vermeye gitmediğini söyleyen Tarhan, bunun iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. Tarhan, başka bir parti ile temasına ilişkin olarak, "Herhangi bir partiyle temasım söz konusu değil" ifadelerini kullandı.