CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı yeni iş güvenliği paketine ilişkin iktidarı samimi bulmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu TBMM’deki makamında kabul etti. Gök, gazetecilerin yeni iş güvenliği paketine ilişkin sorularına cevap verdi. Yeni iş güvenliği paketi ile ilgili hükümeti samimi bulmadığını belirten Gök, iktidarın 12 yıldır Türkiye’yi yönettiğini hatırlatarak, “İktidar günü kurtarmak çerçevesinde sıkışmış vaziyette. Ermenek’teki 16 işçimizin daha akıbetlerini bilmiyoruz ve ümitlerimizin azaldığı bir dönemde daha işçilerimize ulaşmayı beceremeyen bir iktidarın şu anda getirmekte olduğu tedbirlerin kalıcı tedbirler olmadığı ortadadır” dedi.

İşçiden ve iş güvenliğinden yana olan her türlü çabaya destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Gök, “İşçinin her zaman karşısında olan, sendikasızlaşmayı teşvik eden ve işverenle iç içe olup denetimleri haberli olarak yapan bir iktidarın ne maden ocaklarını ne de başka yerlerdeki iş yerlerini denetlemekten bahsetmesi söz konusu değildir. Bu iş cinayetlerinin birinci siyasal sorumlusu iktidardır. Bu iktidar bir kere ölümlerin, kazaların, cinayetlerin hesaplarını verecektir ki ondan sonra ortaya çıkıp konuşma hakkını kendisinde bulacaktır” diye konuştu.