Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, sandığa giren oyların CHP’nin namusu olduğunu söyledi.

Referandum çalışmaları kapsamında CHP Van İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Aytuğ Atıcı, CHP’nin referandum çalışmalarının 81 ilde devam etiğini belirtti. Atıcı,“Parti olarak bu referandumda halka bir söz vermiştik. Demiştik ki, ‘Sandığa giren oylar Cumhuriyet Halk Partisinin namusudur.’ Namusumuzu nasıl koruyorsak, sandığa giren oyları da öyle koruyacağız. Sandığa giren ‘hayır’ oyları demiyoruz, sandığa giren bütün oylar. Yani ‘evet’ oyları da, ‘hayır’ oyları da bizim namusumuzdur. O sandığa vatandaşlarımız özgür iradesiyle oy kullandığı andan itibaren artık o benim milletimin özgür iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisinin namusu haline gelmiştir. Ancak sandığa o oylar girene kadar ise biz il il, ilçe ilçe, kahvehane kahvehane gezerek o sandığa ‘hayır’ oyunun girmesi için çaba göstereceğiz” dedi.

Başkanlık sistemine ‘evet’ diyenlerin de, ‘hayır’ diyenlerin de ülkenin iyiliğini istediklerini söyleyen Atıcı, “Başkanlık sistemine ‘evet’ demeyi düşünen insanlar, acaba ülkemizin iyiliğini istemiyor mu? Bence istiyorlar. Bence ülkemizin daha iyi olmasını istiyorlar. Bunun için de ‘evet’ oyu vermeyi düşünüyorlar. Peki, başkanlık sistemine ‘hayır’ demeyi düşünen insanlar, ülkemizin iyiliğini istemiyorlar mı? İstiyorlar. Ekonominin düzelmesini, terörün ve işsizliğin bitmesini istemiyorlar mı? Tabi ki istiyor. Peki ‘evet’ demeyi düşünen de, ‘hayır’ demeyi düşünen de ülkenin iyiliğini istiyorsa, yani hedef ortaksa ve amaç aynı ise neden bir kısmı ‘evet’ bir kısmı ‘hayır’ diyor. Burada bir sorun var. Bu sorun ancak ve ancak ‘evet’ dersek başımıza ne gelir? ‘Hayır’ dersek başımıza ne gelir? Sorular iyice anlaşılırsa ortadan kalkar” diye konuştu.

Referandumun bir parti meselesi olmadığını savunan Atıcı, “Bu durum partiler üstü bir konudur. Devletimizin nasıl yönetileceği konusu CHP’den de, MHP’den de, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de, HDP’den de önemlidir. Bütün liderlerden, hatta hepsinin toplamından da daha önemlidir. Çünkü söz konusu olan devletimizin yönetimi ve cumhuriyetimizdir” ifadelerini kullandı.

Atıcı’nın yaptığı açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.