Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Meclis Genel Kurulu’nda bakanlara kavurma ikram ederek, “Çiftçimizin kalkınması için köylümüze imkan verin, gerekli destek verilsin. Doğu Anadolu kalkınırsa, Türkiye kalkınır” dedi.

CHP’li Öğüt, TBMM Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmanın ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a kavurma ikram etti.

Öğüt, Doğu Anadolu ve Konya Ovaları projeleri adına söz aldığını söyleyerek, 5 bin kişi ile anket yaptıklarını ve neler konuşacağını halkın belirlediğini belirtti. Ardahan’dan, ot yiyen hayvanların etini bakanlara getirdiğini ifade eden Öğüt, şunları kaydetti:

“O merada otlayan hayvanın eti bu. Bu ette Omega 3 var, Omega 6 var, Omega 9 var. Bizim anamızı ağlattı doktorlar, ‘Kırmızı et yemeyin, kolestrol var’ diye. Profesör Canan Karatay ile görüştüm. Merada otlayan hayvanın kırmızı etinde kolestrol yok. Omega 3, Omega 6, Omega 9 var. Her sabah Ardahan’dan getirdiğim tereyağı ve yumurta yedim. Çiftçimizin kalkınması için köylümüze imkan verin, gerekli destek verilsin. Doğu Anadolu kalkınırsa, Türkiye kalkınır.”

Öğüt konuşmasını bitirdikten sonra yanında getirdiği kavurmayı Bakanlara ikram etti.