Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur, kadro bekleyen çevre mühendislerinin sorunlarını TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakan İdris Güllüce’ye aktaracağını söyledi.

Çevre Mühendisleri ile birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, kadro bekleyen çevre mühendislerinin sorunlarını gündeme getiren Meldan Onur, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüleceğini kaydederek, çevre mühendislerinin kadro taleplerine ilişkin hazırladığı metni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye sunacağını söyledi.

Neden çevre mühendisi alınmadığını Bakan İdris Güllüce’ye soracağını ifade eden Onur, “Bu kadar ağır çevre felaketlerinin yaşandığı, bu çevre felaketlerinin ne yazık ki iş cinayetlerini tetiklediği ülkemizde, çevre mühendisleri için kadro açılmamasının altında artık kötü niyet aramak gerekiyor. Sayın Bakan bu sorumuzu da magazin olarak bulmazsa, ’niye domuzlar şehre indi?’ sorusunu magazin bulduğu gibi, kendisine bu akşam neden çevre mühendisi almıyorsunuz diye soracağız" dedi.

Çevre görevlisi değil, çevre mühendisi olduklarını belirten Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Emine Girgin, dört yıllık üniversite eğitimini tamamlayarak mühendis unvanını aldıklarını, bakanlığın kendilerine vermeye çalıştığı çevre görevlisi unvanının kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.