CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’nün açıklamaları ile ilgili olarak, "Ben şahidim ki Sayın Hayri İnönü kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemiştir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Özkes ve Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Şeb-i Aruz töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmaya dikkat çeken Özkes, "Ünü sınırları aşan ve çağlar üstü olan Mevlanamızın gecesine siyasetin, ayrışmanın, kutuplaştırmanın gölgesi düşmüştür" dedi. İktidarın dini törenleri "cemaati haklama arenası”na dönüştürdüğünü savunan Özkes, törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapmasının da engellendiğini öne sürdü. Özkes, "Dün akşamki Şeb-i Arus gecesi de maalesef nefret, hiddet, şiddet gecesine dönüşmüştür. Gönüller sultanı Mevlanamızın ruhu incitilmiştir" ifadelerini kullandı.

Konya Milletvekili Atilla Kart ise, Şeb-i Aruz törenleri nedeniyle kente çok sayıda polis sevk edildiğini belirterek, tören yerinde neredeyse bir sıkıyönetim görüntüsünün oluştuğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törendeki konuşmasında ayrıştırma söylemini sürdürdüğünü ifade eden Kart, "17 Aralık günü ve gecesi Konya’da kibir, gösteriş, kutuplaştırma, nefret söylemi ve korkunun egemen olduğu Cumhurbaşkanlığı fotoğrafı bir kez daha bütün kareleri ile ortaya çıktı. Mevlana’nın 7 öğüdünden bihaber olanların, bu öğütlerin içeriğini müdrik olmayanların cumhurun başkanı, devletin başı görevlerini bihakkın yapmadıkları, yapamayacakları bir kez daha ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Özkes, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’nün bugün bir gazetede yer alan açıklamalarının sorulması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şişli Belediye Başkanı İnönü ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül’ün Ankara’da kendisinin de katıldığı bir görüşme yaptıklarını hatırlatarak, "Basında bu gibi şeylerin yer aldığını Genel Başkanımız sordu. Ben şahidim ki Sayın Hayri İnönü kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemiştir. Benim şahit olduğum budur" dedi.