CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, TBMM Genel Kurulunda eleştirdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Çanakkale’den getirdiği çam fidanlarını hediye etti.

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde CHP adına söz alan Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanakkale Kaz Dağlarından getirdiğini söylediği çam fidanları ile kürsüye çıktı.

“Kaz Dağlarına çıkarken ya da Türkiye’nin neresine gidersiniz, özellikle de son yıllarda kaldırılmaya başladı, ‘yeşili sev, yeşili koru’ yazıyor. Ama görüyorum ki yeşili sevmek, yeşili korumak eski ormancılık tabiri olarak kalmış” ifadelerini kullanan Ali Sarıbaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı deyince aklına ‘yeşili bırak, korumayı bırak, sevmeyi bırak, katliam’ geldiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının politikalarını eleştiren Sarıbaş, “Çanakkale’nin ormanlarının içerisine konut yapma hakkını verdiniz ve dünyanın ikinci oksijen bölgesi olan böyle bir bölgeye konut yapma hakkına vicdanınız elveriyor mu Sayın Bakan? Tüm dünyanın gözü önünde olan buraya nasıl kıyıyorsunuz?” dedi.

Çanakkale’de herkesin yeşili sevdiğini “Önce insan değildir bizde, orada önce yeşil denir” ifadelerini kullanan Sarıbaş, konuşmasının sonunda Çanakkale’den getirdiğini söylediği çam fidanlarını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanına giderek hediye etti. Bakan Eroğlu, Sarıbaş’ın elini sıkarak hediye çam fidanlarını aldı.