ANKARA (İHA) – CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, TBMM kürsüsüne getirdiği terazi ile hükümeti eleştirdi, terazinin küfelerine sarı kaplı çikolataları altın niyetine koydu.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde partisi adına söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, kürsüye getirdiği teraziyle çıktı. “Adalet terazi ile gösterilir. Terazinin de dengede olması gerekir. Bu iktidarın değil terazisi, kıblesi bile şaşmıştır” diyen Hurşit Güneş, yanında getirdiği ağırlıkları terazinin küfesine koyarak, “Bu terazinin bir küfesine asgari ücreti, sosyal yardımları, emekli maaşını, bir de işsizlik sigortasını koyuyorum. Diğer küfesine faizi, kaçak sarayı koyuyorum, yetmez bir de Rıza Sarraf’ın çil çil altınlarını koyuyorum. Denge kaldı mı?” diye konuştu.

Terazinin aslının Kur’an-ı Kerim’de Enbiya Suresi 47. ayetinde tasvir edildiğini ifade eden Güneş, “O da önünüze gelecek, hiç şaşmayacak. Ahirette de denge aranacak” dedi.

Hurşit Güneş, terazinin küfesine koyduğu sarı kaplı çikolataları AK Partili ve CHP’li milletvekillerine ikram etti.