Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Karaman İl Teşkilatını ziyaret etti.

İl Binasında partililerle bir araya gelen Erdoğdu, yaptığı konuşmada, parti üyelerinin sevgiyi ve saygıyı artıracak şekilde davranması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği aşure gününe katılmak üzere Karaman’a geldi.

Parti binasında düzenlenen aşure gününe partililer yoğun ilgi gösterirken, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu burada yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz aşure tatlısı Muharrem ayının 10. gününe denk gelen ve yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da bilinen bir tatlı. Bir ilin ekonomisinin gelişebilmesi için kültürünün ve sanatının da gelişkin olması gerekiyor. Eğer o ilde özgürlük varsa, kültür varsa, sanat varsa oraya daha fazla dışardan insanlar gelmek istiyor. Bu geliş ilin ekonomisine ciddi katkılar ve değerler sağlıyor. Eğer Karaman’da mesela bir kadın belediye başkanımız olmuş olsa biz onu sadece kendi memleketimizde değil, batı medeniyetinde de çok iyi ifade edebiliriz. Avrupa, Amerika, Kafkaslar tarafından hayli tanınmış bir Karaman, ekonomisi, ihracatıyla daha gelişmiş bir Karaman haline gelir. Ben Karaman’ı çok sevdiğim için Karaman’dan vazgeçemiyorum. Çünkü İstanbul’da önemli sorumluluklar var. İstanbul Türkiye’nin en önemli kenti. İstanbul’da üzerime düşen önemli sorumluluklar var. Ama ara arada Karaman’a gelerek buradan Anadolu’nun nabzını tutmak benim için heyecan verici bir tecrübe oluyor. Birde Karaman örgütü çok sevdiğim bir örgüt. İl örgütümüzde bir aile havası var. Bu anlayışın bütün Karaman’a yayılmasını arzu ediyorum. Karaman’da yerel seçimlere gireceğiz. Ben umuyorum ki ülkenin mevcut koşulları altında yani halkımızın yüzde 50’sinin güvenerek oy verdiği, ancak bu güvenin özellikle yolsuzluklar konusunda kötüye kullanıldığı, ayrımcılık anlamında kötüye kullanıldığı, çocuklarımızın bile ayrıştırıldığı, ekonomimizin kötüye gittiği, özellikle güneydoğudaki sorunumuzun ağırlaştığı, ekonomik krize giden ülkemizde artık bu güvenin zedelenmeye başladığını bende görüyorum. Umuyorum Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir umut olabiliriz. Sanki umut olmakla kalmaz, seçimi kazandıktan sonra yolsuzluktan arındırılmış, bütün halkı yönetimin içine katabilen, halkıyla birlikte bir belediye yönetimi sergileyen bir başkan seçmek lazım. İşte bu özellikler Karaman’ın öz evladı Merih Ünver’de mevcut. Karaman’daki örgüte güvenimiz tamdır. Bilinçli bir şekilde çalışmalar götürüldüğü takdirde Cumhuriyet Halk Partisi adayı Merih Ünver’in başkanlığı neden olmasın.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin davranışlarıyla örnek olması gerekiğini ifade eden Erdoğdu, "Halkımızın karşısına giderken sevgiyle, anlayışla onlara derdimizi anlatacak siyasal bir seçim gerçekleştirmek zorundayız. CHP üyeliği, hele şu aşamada onurlu bir durumdur. CHP bu ülkenin kurtuluş savaşı mücadelesini vermiş, Kuvayi Milliye köklerinden gelen bir partidir. Bu partiye üye olmak bence partimizin en onurlu görevlerinden biridir. Bir CHP üyesi, halkın karşısına çıktığında bireysel ilişkilere girdiğinde CHP'ye olan sevgiyi ve saygıyı artıracak şekilde davranmalıdır."” dedi.
Bir gazetecinin TBMM KİT Komisyonu üyeliğinden neden istifa ettiniz sorusuna cevap veren Erdoğdu, yolsuzlukla mücadeleyle ilgili hiçbir görevden istifa etmediğini belirtti.

Eroğdu, açıklamasını şöyle sürdürdü :

"İKİT Komisyonundan istifamı sözlü olarak aslında eski KİT Komisyonu başkanı Fahrettin beylede konuştum. Oda görevi bırakmış.  KİT Komisyonunda, biz devletin en önemli kurumların hesaplarını inceliyoruz. 2  yıl boyunca AK  Partili üyelerden ve hükümetten bilgi belge alamadık.  Bu kurumlarla ilgili,  bu kurumların hesaplarının sadece bir aklama şeklinde komisyonda denetlendiği söyledim. Bu konuda Ak Parti yönetimi tarafından meclis grubu tarafından gerekli adımlar atılmadı. Böyle aklama süreci içerisinde bir  teknokrat olarak daha fazla kalmak istemedim. En azından bir uyarı olsun diye, bir dikkati çekmek amacıyla KİT Komisyonu üyeliğinden istifa ettim."

Erdoğdu ve beraberindekiler daha sonra Ayrancı’da yapılan temayül yoklamasına katılmak üzere ilimizden ayrıldılar.