AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova’da CHP’li belediye tarafından 180 ağacın kesilmesini, "Gezi olaylarında 8 ağaç için ülkeyi kaos ortamına sürükleyenler bunlar değil miydi?" sözleri ile eleştirdi. Coşkun, kesilen 180 ağaç yerine misli ile ağaç dikilmesi gerektiğini söyledi.

Yalova’nın Tonami Meydanı’nda 180 ağacın kesilmesinin yankıları sürüyor. CHP’li Yalova Belediyesi’ni eleştiren AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Burada yapılacak şey şuydu; başka yere devri mümkün olan ağaçlar sökülerek başka yere taşınmalıydı. Bizden bu konuda yardım isteselerdi biz araç konusunda AK Partili belediyelerden söküm aracı getirterek kendilerine yardımcı olurduk. Ağacın kesilmesine karşıyım. Bu memlekette birileri 8 ağaç yüzünden bir bardak suda fırtına kopardı. Ülkeyi kaos ortamına taşıdılar. Bunun arkasında da CHP zihniyeti vardı. Dün yaptıklarını hiç kimse unutmasın. Şimdi Yalova’da CHP yerel yönetimde sorumluluk sahibidir. Bugün kendileri bunu yaşıyorlar. Dün İstanbul’da Gezi olaylarında yaşananları bugün de CHP Yalova’da yaşıyor. İktidar sorumluluk ister. İcraat yapacaksanız elbette ki risk de alacaksınız ama bunları da izah edeceksiniz. Kaldı ki Gezi olaylarında ağaçlar taşınacaktı, kesilmeyecekti. Biz Yalova adına güzel şeylerin yapılmasını istiyoruz. İyi olan her şeyi de destekleyeceğimizi hep ifade ettik ama bugün yaşananları bir taktik hatası, işe ehemmiyet verilmemesi olarak niteliyorum. Neticede olan olmuştur. Ağaçlar kesilmiş ve o alan bu hale getirilmiştir. Belediye bundan sonra kesilen 180 ağacın yerine halkla birlikte 580 ağacı başka yere dikmelidir" dedi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise, ağaç kesimi konusundaki soruları cevapsız bırakmayı tercih etti.

Diğer yandan dün 180 ağacın kesildiği Tonami Meydanı’nda ağaçların son izleri olan yapraklar da temizlenmeye başlandı. Öğle saatlerinde meydana gelen belediye temizlik işçileri alandaki yaprakları toplamaya başladı.