ABIDJAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 21.05'te Fildişi Sahili'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Felix Houphouet Boigny Havalimanı'nda, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile eşi Dominique Vattara, Fildişi Sahili Başbakanı Daniel Kablan Duncan ve Bakanlar Kurulunun tüm üyelerinin yanı sıra Türkiye'nin Abidjan Büyükelçisi Esra Demir ile büyükelçilik yetkilileri karşıladı.

Fildişi Sahili'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da geldi.

-Resmi törenle karşılandı

Erdoğan, havalimanına gelişinde Fildişi Sahili Devlet Başkanı Vattara tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanındaki başkanlık karşılama salonunda Fildişi Sahili Devleti'nin tüm yetkilileriyle tokalaştı.

-Kabile liderlerini selamladı

Öte yandan Erdoğan, geleneksel kıyafetleriyle kendilerine ayrılan yerde hazır bulunan 60 yerel kabile liderinin yanına giderek, onları da selamladı.

Havalimanında Fildişi Sahilli vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Fransızca "Bienvenu Erdoğan" yazılı "Hoşgeldin Erdoğan" anlamına gelen pankartlar ve Türk bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulundu, Fildişi Sahili'nde yaşayan Türk vatandaşlar da "Başkan Erdoğan" sloganı attı.

Erdoğan'a Fildişi Sahili, Gana, Nijerya ve Gine'deki ziyaretlerinde 100'ü aşkın iş adamı eşlik ediyor.

Muhabir: İlkay Güder, Cemil Öksüz