Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmış, Türkiye’nin bağımsızlığı ülküsünü benimsemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ’Gazi Mustafa Kemal’in vefatının 76. yıl dönümü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 76. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yad ediyoruz" ifadesini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal’in, saygın bir lider ve komutan olarak, ecdat yadigarı vatan topraklarının savunulmasında, milletimizin istiklale kavuşma mücadelesinde önderlik yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmış, Türkiye’nin bağımsızlığı ülküsünü benimsemiştir.

Gazi’nin en büyük ideali, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğu kadar milli iradenin, millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması olmuştur.

Milli irade, demokratik işleyiş zaman zaman kesintilere uğrasa da ülkemiz bugün Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği demokratik hedefler doğrultusunda önemli mesafeler katetmiştir.

Cumhuriyetin 91. yıl dönümünü iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye, demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor.

Özellikle son 12 yılda Yeni Türkiye vizyonuyla hayata geçirdiğimiz reformlarla 2023 için belirlediğimiz hedeflere adım adım yaklaşıyoruz.

Bu büyük başarıda kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal’in hayalleriyle birlikte milletimizin sabrının, gayretinin, alın terinin, kardeşlik azminin ve ülkesine olan bağlılığının büyük payı bulunuyor."

"Bugün millet ile devlet arasındaki bağın, insanlarımız arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünlük azminin her zamankinden çok daha kuvvetli olduğunu iftiharla ifade edebilirim" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Bu gurur ve güvenle belirtmek isterim ki, şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi varlıklarından güç alarak, milletimizin çizdiği istikamette yolumuzda yürüyecek, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimizi gerçekleştireceğiz.

Bu düşüncelerle, vefatının 76. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar saygı ve şükranla anıyorum.“