Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’in Yasadışı Yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı’ndan Sorumlu Bakanı Ziyad Ebu Ayn’ın İsrail güçleri ile yaşanan arbedede hayatını kaybetmesinden dolayı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye mesajında, “Sayın Başkan, Aziz kardeşim, Filistin’in Yasadışı Yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı’ndan sorumlu Bakanı Ziyad Ebu Ayn’ın bugün Batı Şeria’da öz vatanına sahip çıkan barışçı bir faaliyet esnasında İsrail işgal güçlerinin saldırganlığı neticesinde yaşanan arbedede hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İsrail işgal güçlerinin bu alçakça eylemini esefle kınıyorum. Merhum Ziyad Ebu Ayn’ın hayatına mal olan bu elim hadise, İsrail’in Filistin halkına yönelik zulüm, işgal ve yıkıma dayalı pervasız tutumunun en son örneğidir. İsrail’in Filistin halkının can ve malına kasteden acımasız saldırganlığı insanlık adına utanç vericidir. Türk halkı, bu matem gününde Filistinli kardeşlerinin acısını yüreğinde hissetmektedir.

Türkiye, İsrail’in gayri insani ve zorba eylemlerine karşı İslam dünyasının ve uluslararası camianın diğer üyeleriyle birlikte mücadele etmeye kararlıdır.

İsrail işgalinin bir an evvel sonlandırılarak, Filistinli kardeşlerimizin bağımsız ve egemen bir devlet çatısı altında hürriyet icinde yaşaması için Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Filistin halkının yanında olacağız.

Zatı Alinizin şahsında merhumun ailesine ve Filistin halkına taziyelerimi sunuyor, metanet ve sabır diliyorum” ifadelerine yer verdi.