Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Son 1 yıl içerisinde yaşanılanlara bakıldığında; herkes siyaset bilimi açısından bir parti nasıl olunur, nasıl olunmaz onun dersini alacak” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın 2015 Genel Seçimleri ve 2023 hedeflerine taşıyacak kadroların belirleneceği 5. Olağan Kongre Dönemi kapsamında Küçükçekmece’de düzenlediği kongreye katıldı. Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Partili bazı milletvekilleri ile partililer katıldı.

Kongre salonunda büyük bir coşku ve tezahüratlarla karşılanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kongreye katılan partilileri selamlayarak sözlerine başlayan Davutoğlu, “Bugün ve yarın 2015’e kadar bütün demokrasi şenliğinin başlangıç günüdür. Hayırlı uğurlu olsun. Son 1 yıl içerisinde yaşanılanlara bakıldığında; herkes siyaset bilimi açısından bir parti nasıl olunur, nasıl olunmaz onun dersini alacak” dedi.

Davutoğlu, “Geçen sene bu vakitlerde herkes üç seçimin hesabı içerisindeydi. Birincisi 30 Mart mahalli seçimleri, ikincisi 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimiydi ve üçüncüsü ise gelecek 2015 Haziran ayında yapacağımız genel seçimler. Ve biz AK Parti olarak bütün bu seçimleri aşan bir vizyonla Türkiye’nin 2023’ü için çalışırken, 2053’ü için, 2071’i için çalışırken birileri tuzak kurmakla meşguldü. İçeride ve dışarıda tuzak kurmakla meşguldüler. Çünkü AK Parti ile birlikte son 12 yılda gelinen noktayı görüyorlardı” diye konuştu.

Kurulan tuzaklar tek tek aştıklarını ifade eden Davutoğlu, “Tuzaklarını kurdular. Önce ’Gezi’ olayları ile halkı sokaklara dökerek AK Parti iktidarını zaafa uğratmaya çalıştılar. Korkmadık, başaramadılar, başaramayacaklar. Sonuçta 17 ve 25 Aralık komploları ortaya çıktı. Hiç zaaf göstermedik. 30 Mart’ta tuzak kurulamayacağını herkese gösterdik. Bu sefer başka hesaplara yöneldiler ve bu hesaplarla bu sefer 10 Ağustos’a giderken bir daha bir araya geldiler. Baktılar ki tek başına AK Parti’yi yenmek mümkün değil, hep beraber bir adayı ortaya çıkardılar. Ama milletimizin cevabı şu oldu; ‘bizler tuzaklarla değil, milletin temelleri ile ilgileniyoruz’ dediler ve millet iradesiyle ilk defa halk tarafından seçilen sayın başbakanımızı cumhurbaşkanlığına getirdiler” dedi.

Davutoğlu, “Biz siyasetçilik yaparken, biz halkımızdan destek isterken büyük idealler için destek istiyoruz. Bugün önemli çünkü AK Parti hareketi olarak bütün bu krizleri atlattıktan sonra verdiğimiz genel başkanlık görevini aldıktan sonra verdiğimiz ilk karar AK Parti kadrolarını 2015 seçimlerine gitmeden önce kongrelerini tamamlayacak. Benim de ilk katıldığım kongre Küçükçekmece kongresi oldu. Çünkü Küçükçekmece en büyük ilçelerimdendir, Küçükçekmece teşkilatımız da en dinamik en hareketli teşkilatlarımızdandır. Küçükçekmeceliler 2015 Haziranına kadar bu kararlılığınızı sürdürmeye kararlı mısınız? Geçen yıl ülkenin istikbali üzerinde oynanan oyunların durdurulması için 2015’te büyük bir zafere imza atmaya hazır mısınız? Eğer Küçükçekmece’yi büyük bir farkla alırsak Türkiye’yi de büyük bir farkla alırız” şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında salonda bulunan partililer, “Mescid-i Aksa onurumuzdur” ve “Kahrolsun İsrail” diye sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine Davutoğlu, “Dün Bursa’dan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştüm. Arkasından Hamas lideri Halid Meşal ile görüştüm. Onlar Mescid-i Aksa’yı orada yapılan alçakça saldırıyı anlattıklarında kendilerine şunu söyledim; kim ne yaparsa yapsın, Mescid-i Aksa’yı herkes unutsa biz, bu aziz millet ve Türkiye Cumhuriyeti devleti asla unutmayacaktır. Mescid-i Aksa tüm Müslümanların ve bütün insanlığın onurudur ve bu onur korunacaktır. Bu telefon görüşmesinde Mahmud Abbas bana; ‘2012 Kasımında BM’de Filistin Devleti bağımsız devlet olarak tanındığında genel kurulda, yanımda bir tek siz vardınız’ dedi. Evet o salonda o gün Filistin Devleti’nin bağımsızlığı için Filistin dışında konuşma onurunu yaşayan tek Dışişleri Bakanı bendim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Mescid-i Aksa’ya sessiz kalanlar, Kudüs’e sessiz kalanlar o salonda yoktular ama 77 milyon vatandaşımız adına, yüreğinde Kudüs aşkı taşıyan AK Parti kadroları adına o salonda o gün sizler adına hitap ederek Filistin’in onuru için sesimizi yükselttik. Halid Meşal ise dün görüştüğümüzde dedi ki; ‘herkes köşesine çekilmişken 2009 Ocak ayında Gazze yanarken siz vardınız’ dedi. Yine ‘Gazze halkına bombalar atılırken o sokaklarda bir tek siz vardınız’ dedi. Ben de ona dedim ki; bundan sonra ve ebediyete kadar da Gazze ve Filistin, Küdüs ve Mescid-i Aksa söz konusu olduğunda herkes bir kenara çekildiğinde biz orada olacağız. Biz o bölgelerin sözcüsü ve refakatçisi olacağız.”

Konuşması salondakilerin tezahüratlarıyla kesilen Davutoğlu, kongre katılımcılarına başarılar diledi. Davutoğlu daha sonra başka bir programa katılmak üzere buradan ayrıldı.