Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı, 22 Kasım’da yapılacak olan kongre ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında gerçekleşen basın açıklamasına DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kongre Komisyon Sözcüsü Mehmet Akın ve Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan katıldı. Burada açıklama yapan kongre Komisyon Sözcüsü Mehmet Akın, DBP ve MYK toplantılarında almış oldukları karar ile tüm illerde kongre hazırlık çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Akın, "Mevcut yönetimlerimizi yeni rol ve misyona göre yeniden yapılandırmak üzere önüne bir yol haritası koymuş bulunmaktadır. Toplumun değişim ve dönüşümünde örgütlenme ve eğitimin hayati rolü olduğunu biliyoruz. Yine yapacağımız kongrede eşit cinsiyet temsiliyeti ilkesi gözetilerek kadının partimizdeki öncü rolü sürdürülecektir. Partimiz DBP illerde kongre çalışmalarını başlatırken güçlü ve derinlikli bir yapılanmanın ortaya çıkması için üç aşmalı bir çalışma yürütecek, bu çalışmaların yürütülmesi için ilimiz Diyarbakır’da da kongre hazırlık komisyonu kurulmuş ve çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Kongre hazırlık çalışmalarını bir takvime bağlayarak hızlandıran komisyonumuz, mahallelerde halk toplantıları yaptıktan sonra parti delegelerinin ve sivil toplum kurum temsilcilerinin katılacağı konferansın düzenlemesinin ardından kongresini gerçekleştirecektir" dedi.

"KLASİK BİR PARTİ KONGRESİ YAPMAYACAĞIZ"

26 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında mahallelerde halk toplantıları yaparak tüm kesimlerden öneri ve düşünceler alınacağını ifade eden Akın, "Halkın partimizden beklentileri saptanacaktır. Yeniden yapılanma süreci içerisinde zamanın ruhuna denk düşecek bir yapılanmanın nasıl olması gerektiği konulu konferansımızı 14 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirerek, kapsamlı ve derinlikli tartışmalar yürütüp kongremizi güçlü kılmaya çalışacağız. Halk toplantıları ve konferansta ortaya çıkan öneri ve düşünceler doğrultusunda 22 Kasım 2014 tarihinde Diyarbakır İl kongremizi gerçekleştireceğiz. Klasik bir siyasi parti kongresi yapmayacağımızın özellikle altını çizmek istiyoruz. Yukarıda belirttiğimiz role uygun nitelikli ve donanımlı bir yönetimi açığa çıkararak, parti değerleri etrafında birleşen duruşun sahibi bir yapılanma ortaya çıkarılmaya çalışılacaktır. Sıradan, geri iktidarcı ve hesapçı her türden tartışmanın dışında ve karşısında bir mücadele gücü ortaya çıkarma esas alınacaktır. Yapacağımız kongrenin güçlü geçmesi için başta halkımız olmak üzere tüm sivil toplum kurumları, demokratik kitle örgütleri ve kurumlarımızın yapılacak halk toplantılarına ve düzenleyeceğimiz konferansa yüksek katılım sağlaması hususunda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz" diye konuştu.