Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazada helikopteri kiraladığı iddiasına tepki göstererek "MİT Müsteşarına sesleniyorum; Büyük Birlik Partisi’nden elini ve maşalarını çek. Büyük Birlik Partisi’ne bu oyun ve tezgâh tutmaz. Sen yiğitsen, o helikopter düştüğündeki radar kayıtlarını açıkla” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, İçkale Otelde Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri ve İl Başkanları ile bir araya geldi. Toplantı öncesi basın toplantısı düzenleyen Destici, bir gazetecinin “Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopteri Destici kiraladı” sorusuna sert tepki gösterdi. Destici, MİT müsteşarına seslendiğini belirterek şunları söyledi: "Büyük Birlik Partisi’nden elini ve maşalarını çek. Büyük Birlik Partisi’ne bu oyun ve tezgâh tutmaz. Sen yiğitsen, o helikopter düştüğündeki radar kayıtlarını açıkla. Eğer bu olayın aydınlanmasını istiyorsanız, iftirayı, alçaklığı, münafıklığı bırakacaksınız. O cihazları, kim kimin talimatı ile söktü onu açıklayacaksınız.”

Bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını belirten Destici, "Bu iftiranın zirvesidir. Daha önce, içimize sızmaya çalışmış, daha önce partimizi gençlik teşkilatlarımızı bir yerlere bulaştırmaya çalışmış, bir takım yapılarla iş birliği içerisine girmiş beslemeleri manşetlere çekerek onlarla derin işbirlikleri yaparak Büyük Birlik Partisi’ni, onun genel başkanını, onun kadrolarını, kirletme adına, itibarsızlaştırma için attıkları bu çamur kendi yüzlerine yapışacaktır” diye konuştu.

‘BBP’NİN YÜKSELİŞİ RAHATSIZ ETTİ’

Destici, konuşmasında, "Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu geliyor" bilgisini kim yaydı. Şu an onlar hangi görevlere getirildi, onu açıklayacaksınız” ifadesini kullandı. "Bu dosyaya takipsizlik verenleri nasıl başsavcı yaptınız, dosyayı aydınlatmak için çalışanları nasıl düz savcı yaptınız siz bunun cevabını vereceksiniz" diyen Destici, "Bu yaklaşan 2015 seçimi öncesi, Büyük Birlik Partisi’nin yükselişini rahatsız etmiş vaziyette. ‘Büyük Birlik Partisi’nin içini nasıl karıştırırız? Büyük Birlik Partisi’nin önüne nasıl geçeriz?’ bütün hesap budur. Bir takım operasyonlarla karşı karşıya kalacağız. Bizi bir takım yerlere ilişkilendirmeye çalışacaklardır, bulaştırmaya çalışacaklardır.”

‘NE İSLAMİ NE İNSANİ’

BBP’ye yönelik girişimleri eleştiren Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birlik ve beraberliğimizi bozmak, çamur at izi kalsın misali haberleri kendi yandaş medyalarında yapacaklardır. Ne insanı ne İslami ne de demokratik bir tavırdır, adilik, alçaklık, kahpelik, münafıklıktır. Bu adiliği, kahpeliği iftirayı yapanları aynen bu sıfatlara sahip olduğunu buradan ifade etmek istiyorum.”

‘HODRİ MEYDAN’

Destici, seçim kanunu ile ilgili yapılan itirazlarının Anayasa Mahkemesi yetkilileri tarafından görüşüleceğini ve Türkiye’nin 2015 seçimlerinde daha demokratik bir milli iradenin Meclis’e yansıdığı seçimi yaşayacaklarını ifade ederek “Barajdan korkmuyoruz’ diyenlerin etekleri tutuştu. Korkmuyorsanız hodri meydan” diye konuştu.

‘PKK’DA BEDELLİ PARASI ALIYOR’

Destici, “Devlet bedelli için 18 bin TL, PKK ise 80 ila 100 bin Euro alıyor” iddiasında bulundu. Bunun çözüm süreci olmaığını anlatan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bir ayrılma sürecidir. Bunu net görüyoruz. Yoksa çözümü kim istemez? Gerçekten söylendiği gibi PKK silah bırakacaksa dışarı çıksa hangimiz istemez. Hangimiz buna hayır diyebiliriz. Çünkü PKK’nın niyeti belli, amacı belli. Yol haritalarında yazanlar belli. Irak’ın Kuzeyini özerkleştirdiler. Simdi Suriye’nin kuzeyini özerkleştiriyorlar. Sıra Türkiye’nin Güney Doğu Anadolu bölgesinde. Bunlar hafife alınacak şeyler değil. Bir milletin belasını ilgilendiren şeylerdir bunlar. Resmi olarak özerklik yok ama fiili olarak var. Mahkeme kurmuşlar, vergi alıyorlar. TSK nasıl askere alıyorsa onlarda haber verip bir evden genci asker olarak PKK’ya alıyor. Vermeyenleri kaçırıyor. Zengin olanlara bedelli fırsatı sunuyor. Devlet bedelli için 18 bin TL, PKK 80, 100 bin Euro. İhalelerin tamamı PKK ve KCK’nin kontrolünden geçiyor.”