BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinden dün istifa edenlerle ilgili, “Bize istifası gelen 4 kişi. Maalesef bu arkadaşlarımız nefislerine yenilmişlerdir ve parti içerisinde bekledikleri bir takım görevler, son kongre dahil olmak üzere beklentileri karşılanmadığı için bazılarının da gayri ahlaki bir takım davranışlarından dolayı zaten şuanda disiplin kurulundalar” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son iki hafta içerisinde açıkladığı ekonomik paket ve iş güvenliğiyle ilgili pakete değinen Destici, “Buraya baktığımızda aynen daha önceki Soma faciasından sonra yaptığı hükümetin alelacele günü kurtarma ve vatandaşın tepkisini azaltmak üzere bir taslak, gayri ciddi bir taslak hazırlandığını görmekteyiz. Bu kadar büyük taslaklara, yasa metinlerine gerek yok” diye konuştu.

“HER SEÇİM ÖNCESİNDE OLDUĞU GİBİ BU SEÇİM ÖNCESİNDE DE YİNE PARTİMİZE KARŞI BİR TAKIM OPERASYONLAR BİR TAKIM PROVOKATİF EYLEMLER YAPILACAKTIR”

Son günlerde yayınlanan anketlerde BBP’nin önemli bir yükselişte olduğunu gördüklerini ve bunun bazı çevreleri ürküttüğünü anlatan Destici, “Her seçim öncesinde olduğu gibi bu seçim öncesinde de yine partimize karşı bir takım operasyonlar, bir takım provokatif eylemler yapılacaktır. Biz bunu bekliyoruz. Son HDP Parti Meclisi üyesine yapılan saldırıda da gördüğümüz gibi hiç bizimle, BBP ile Alperen Ocakları ile BBP’nin gönül bağı içerisinde olduğu kuruluşlarla hiç ilgisi ve alakası olmayan bir kişi tarafından yapıldığı net ortada olduğu halde partimizle ve hareketimizle, camiamızla ilişkilendirmeye çalışılmıştır. Hangi çevreler bunu yapıyor diye baktığınız zaman hayret ediyorsunuz Kandil’le, HDP ve buradaki bazı yapıların nasıl işbirliği içerisinde olduklarını, benzer açıklamaları yaptığını gördüğünüzde aslında bir elin düğmeye bastığını ve hepsinin ipinin aynı yerde olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“AYIN 28-29-30’UNDA 3 GÜNLÜK BİR KAMPTA PARTİMİZİN PROGRAMINI YENİLEYECEĞİZ”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Destici, genel seçimlerde BBP’nin diğer partilerle bir ittifakının olup olmayacağı sorusuna, “Şuanda bizim tek düşüncemiz BBP’yi kendi adıyla ve amblemiyle Meclis’e taşıyarak, milletin özlediği ve beklediği muktedir iktidarı gerçekleştirmektir. Hiçbirisi milletin derdine çare olamadı. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çözüm süreci dedikleri bölünme süreciyle ilgili ‘Çözüm süreci mi bölünme süreci mi?’ adlı panellerimiz devam edecek. Ayın 28-29-30’unda 3 günlük bir kampta partimizin programını yenileyeceğiz. BBP yeni bir programla, yeni bir vizyonla bu seçimler öncesine hazır olacak” karşılığını verdi.

“ORADA BİR TAKIM ÖNE SÜRÜLEN İTHAMLAR VAR, BUNLAR HEM HAKSIZ, HEM YERSİZ İTHAMLARDIR”

BBP’den dün 77 kişinin istifa ettiğinin hatırlatılması üzerine Destici, şunları kaydetti:

“Bize istifası gelen 4 kişi. Üzülüyorlar biliyorum fazla olmadığı için ama 4 kişi. Burada altı çizili 4 tane arkadaş. Toplantı salonunda 77 kişi yok. Orada bulunanların 7-8 tanesi BBP. İstifa eden de 4 kişi. Bu arkadaşların açıklamalarında söylediklerine de aslında cevap vermeyi de çok uygun da bulmuyorum. Amaçlarına ulaşamayacaklar. BBP’yi yolundan çevirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Maalesef bu arkadaşlarımız nefislerine yenilmişlerdir ve parti içerisinde bekledikleri bir takım görevler, son kongre dahil olmak üzere beklentileri karşılanmadığı için bazılarının da gayri ahlaki bir takım davranışlarından dolayı zaten şuanda disiplin kurulundalar. Dolayısıyla da herhalde ‘disiplin kurulu ihraç etme sen, biz istifa edelim’ diye bir ön alma gibi bir davranış içerisine girdiler. Bunu da normal karşılıyorum. Ben ahlak diyorum. Herkesi ahlaklı olmaya, vicdanlı olmaya, adaletli olmaya davet ediyorum. Yapılması gereken budur. 4 tanede olsa istifaların arkasında biz hangi gücün, hangi fotoğrafın, hangi elin olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz. Zaten yakında bu arkadaşların adresi belli olduğunda da bu net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yel kayadan bir şey koparamaz. Biz isteriz ki hiçbir arkadaşımızı kaybetmeyelim. Önümüzdeki günlerde de partimize katılımlar başlayacaktır. Bunun ilkini ayın 22’sinde gerçekleştireceğiz. Yani her ayrılan 4 kişi için 400 kişiyi partimize katacağız. Bunu da başta iktidar partisinden yapacağız. Orada bir takım öne sürülen ithamlar var. Bunlar hem haksız, hem yersiz ithamlardır. Bizi üzen şudur; orada ileri sürdükleri iddialarla ilgili maalesef bu arkadaşlarımız daha önce tam tersi tutum ve davranış içerisinde bulunmuş, özellikle mevcut iktidar partisi ve onun başındakilerle ilgili de çok ağır ithamlarda bulunmuş kişiler.”