Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkan Yardımcıları Atilla Kucur ve İlker Hergüner, Kontv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan’ın hazırlayıp sunduğu “Ankara Konuşuyor” programımda partilerinden istifa etti.

Kontv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan’ın hazırlayıp sunduğu “Ankara Konuşuyor” programıma katılan Atilla Kucur, canlı yayında partisinden istifa ettiğini açıkladı. DGP Genel Başkanı İdris Bal’ın icraat ve açıklamalarının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Kucur, istifa gerekçesini İdris Bal’ın kendilerini Gezi Parkı’na götürmek istemesi olarak açıkladı. Kucur, “Sayın İdris Bal bizleri Gezi Parkı’na götürmek istedi. Gezi Parkı’nda yapılan eylemler millete ve memlekete zarar verdi. Hükümeti devirmek için yapıldı. Kamu kurumları yağmalandı. Esnafa zarar verildi. O nedenle bizler Gezi Parkı’na destek verenlerle bir arada olamayız dedik ve ayrıldık” diye konuştu.

Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı İlker Hergüner ise, “İdris Bal’ın Muhsin Yazıcıoğlu’nun yolundan gideceğini düşünüyordum. Milliyetçi ve maneviyatçı olarak biliyorduk. Oysa Yazıcıoğlu’nun yolunda olmadıklarını gördüm. Ayrıca Ermenek maden kazasında oğlu ölen Recep amcanın lastik ayakkabısını bahane ederek hükümeti eleştirdiler. Bir masumu istismar ettiler. O nedenle istifa ettim” dedi.

AK Parti’nin başarılı olduğunu belirten Kucur ve Hergüner, ayrıca şunları söylediler:

“Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinden Sayın Recep Tayyip Erdoğan yıpratılmaya çalışılıyor. Bu saray milletin sarayıdır. Yarın başkası da gelir bu sarayda oturur. Kemal Kılıçdaroğlu da kazansa o da gelir burayı kullanır. Sayın Tayyip Erdoğan çok büyük hizmetler yapmıştır. Onu yıpratmak doğru değildir."

Atilla Kucur ve İlker Hergüner, açıklamalarının ardından canlı yayında istifa kağıtlarını imzaladılar.