Yazar Abdurrahman Dilipak, gençlerin açık üniversitelerden ilahiyat okuması gerektiğini söyledi.

Balıkesir AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından Karesi AVM’de düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Dilipak, gençlerden bir dakikalarını bile boşa geçirmemelerini isteyerek, “Kaybettiğiniz zaman size kan bedeli olarak geri dönecek. O yüzden az zamanda çok işler başarmanız lazım. Çoğunuz üniversite öğrencisisiniz. Mesela dört yılda dört fakülte bitirmeniz gerekiyor. Belediyeden ihale alıp işlerinizi yürütecekseniz buna gerek yok ama yeni bir medeniyetin inşasında sorumluluk üsleneceksiniz, hangi fakültede okursanız okuyun, açık üniversiteden ilahiyat da okumanız gerekir. Kalkancıların, paralelcilerin peşine takılıp Adnan hocaların, şunların, bunların peşine takılıp savrulmak istemiyorsanız, dininizi doğru düzgün öğreneceksiniz. Meslek için demiyorum, dininizi bilesiniz diye söylüyorum. Dede mesleğiniz ne olursa olsun, her mesleğin bir tarihi, bir felsefesi vardır. Eğer mimarinizi, tıbbınızı, endüstrinizi yeniden inşa etmek istiyorsanız, onun paradigmasını bilmeniz gerekir. Ona yüklenen anlamları, sembolleri bilmeniz gerekir. O zaman felsefe okumanız gerekir, mesela tarihi doğru düzgün bilmezseniz, nereden gelip nereye gideceğinizi bilemezsiniz. Tarih okumanız gerekir mesela. Bilmek yetmiyor, onu hayata uygulamak için siyaset yapmanız gerekir. Mühendis, doktor olabilirsiniz, ama bizim politikacılarımızın çoğu siyaseti okuyarak öğrenmemişlerdir. Biz Endülüs’ün çocuklarıyız, sadece Osmanlı ve Selçuklu’nun değil. Yeni Türkiye böyle bir Türkiye olacak. Tarihin uyanışı olacak bu” dedi.

Cebinde pasaportu olmayanın imanının eksik olduğunu söyleyen Dilipak, “Yeryüzü bize mescit kılındı. Ayet öyle diyor. Hepimiz hakkın haykıran sesi olacağız. Yaşadığımızı zamana ve mekana şahit olacağız. Dünyanın her yerine Hakk’ın sesini yücelteceğiz. Fethe gideceğiz; sadece İslam coğrafyasını, İslam topraklarını değil. Diğer insanlarla bir araya gelip, onları Hakk’a davet edeceğiz. Kardeş olacağız, kardeş. Bizler alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz” şeklinde konuştu.

Yeryüzünde adalet, barış ve hürriyet olmasını dileyen Dilipak, “Kendinizi küçük görmeyin, Kasımpaşalı Tayyip’e baksanız ya, Çankaya’ya çıktı, siz de çıkabilirsiniz. Allah dilerse kimin gücü yeter onun iradesini durdurmaya? Onun için endişe etmeyin. Kuyudaki Yusuf’tan daha yalnız ve çaresiz değilsiniz. Evinizde anneniz size bulaşık yıkatmayabilir ama gidip dul kadınların, yatalak kadınların çocuklarını yıkayacaksınız. Onların yemeklerini pişirip aynı tabakta yemek yiyeceksiniz. Bu çile yoksa bir halt olmaz. Yeni Türkiye’yi falan unutun. Mallarınız, canlarınızı, sevdiklerinizi Allah’a borç vereceksiniz. Bu işlere ne kadar zaman ayırırsanız Allah sizin zamanınızı o kadar bereketlendirecek. Onun için diyorum ki, bugünkü zenginliğimiz Tayyip Erdoğan’ın zekasının karşılığı değil. Somalililerin, Suriyelilerin dualarının zenginliği bu. Dünyada ne olup bittiğini günbegün takip edeceksiniz. Haber okuyacaksınız. Mesleğinizle ilgili dergi okuyacaksınız. Herkes bir dergi okuyacak. İdeolojik dergilerden söz etmiyorum. Liberaller, Ruslar ne diyor bilmeme hakkın yok” şeklinde konuştu.