AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven “Çözüm Süreci”nde din adamlarına büyük görevler düştüğünü kaydederek, “Çözüm sürecinin kilit noktası bana göre imamlarımız ve diyanet teşkilatımızdır. Çünkü hepimizin ortak aklı ve ortak noktası İslamdır” dedi.

Başkan Yurdunuseven bugün katıldığı Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu’nda, din adamlarına seslenerek, Türk toplumunun sorunlarının çözümünde olduğu gibi Çözüm Sürecinde de din adamlarının önemli görevler üstleneceğini vurguladı. Yurdunuseven, “Sizler çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Hayat yaşamla ölüm arasında bir çizgiyse doğumla başlayıp ölümle biten bu çizgi içerisinde sizin göreviniz çok büyüktür. Doğumda kulağımıza okuduğunuz ezan ile öldüğümüzde arkamızdan okuduğunuz Fatiha Suresi ile yaptığınız görev gerçekten çok önemlidir. Bizim yaptığımız bütün işleri, en alt seviyenizden en üstteki Diyanet İşleri Başkanlığına kadar sizlere soruyoruz. Bu nedenle çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. İnşallah bu görevinizi ömrünüzün sonuna kadar devam ettirirsiniz. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Başbakanımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve partimizin değerli yöneticilerini ilimizde ağırladık. İlimizde 3 günlük bir kamp yapıldı. Burada değişik konular hakkında toplantılar gerçekleşti. Özellikle de Çözüm Süreci üzerinde duruldu. Bu sürecinin kilit noktası da bana göre imamlarımız ve diyanet teşkilatımızdır. Çünkü hepimizin ortak aklı ve ortak noktası İslamdır. Doğusuyla batısıyla, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla herkesin ortak aklı bana göre sizin yaptığınız görevdir. Bu nedenle çözüm sürecinde çok önemli görevler ifa edeceğiniz kanaatindeyim” diye belirtti.

Konuşmaların ardından 130 üyesi bulunan ve 105 kişinin oy kullanılacağı bildirilen oylamaya geçilirken, seçimde mevcut Başkan Süleyman Çiçek ve Veysel Aslan yarıştılar. Oylama sonucunun ise akşam saatlerinde belli olacağı aktarıldı.

Öte yandan bir düğün salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin de katıldı.