KONYA (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Anadolu ikinci büyük istilayı, bu yağma düzeninin iktidar olduğu AK Parti döneminde yaşamıştır. Vazifemiz bu yağma düzenini yıkmaktır" dedi.

Uysal, bir otelde düzenlenen DP Konya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ulusal medyanın Türk milletinin gerçek gündemini yansıtmakta yetersiz kaldığı bir noktada parti olarak dik durmaları gerektiğini belirtti.

Her zaman hakikatin bir güneş gibi olduğunun bilinciyle ülkenin gerçek gündemini konuşmaya gayret ettiklerini ifade eden Uysal, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hep haykırmaya gayret gösterdiklerini bildirdi.

Uysal, bugün de Türkiye'ye "deli gömleği" giydirilme gayretlerinin bulunduğunu ileri sürerek, "Bir yanda temcit pilavı gibi her seçim dönemi öncesi yeni Anayasa propagandalarıyla Başkanlık hayali görmektedirler. Cumhurbaşkanı bu hayali için de 'Türkiye'nin suhuletle bu meseleyi çözebilmesi için bana 400 milletvekili verin' diyor. Cumhurbaşkanının sorumluluk ilkesine aykırı davranarak döviz kurunun artmasına sebebiyet verenlerden elbette millet adına hesabını soracağız" diye konuştu.

Hükümetin uyguladığı ekonomik modelin istihdam yaratmadığını, bunu bakanların da açıkça söylemek mecburiyetinde kaldığını savunan Uysal, şunları kaydetti:

"Bugün Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı da bu suça ortak olmasının bedelini ve mesuliyetini bir gün millet önünde ödeyecektir. Belki de Moğol istilasıyla beraber Anadolu'ya doğru göç edilmesinin temel dinamiği o istiladır. Ama onun arkasında Anadolu ikinci büyük istilayı, bu yağma düzeninin iktidar olduğu AK Parti döneminde yaşamıştır. Vazifemiz bu yağma düzenini yıkmaktır."