DSP Genel Başkanı Masum Türker, ’Paralel yapı’ operasyonuyla ilgili “Bu operasyon basın özgürlüğünü kısıtlamaya yöneliktir” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV grubuna yönelik gerçekleştirilen bu operasyon medya özgürlüğünü kısıtlayan bir “medya darbesi”dir. Bu operasyonda adı geçenlerin önemli bir kısmının tek bir meslekleri var o da gazeteciliktir. Bunu hepimiz biliyoruz. Onlarla fikirlerimiz örtüşmese de aynı pencereden bakmasak bile bizi geçmişte eleştirmelerine rağmen onların gazetecilik haklarının ihlal edilerek ve paralel operasyona adı altında kamu gücü kullanılarak medya darbesi yapılmıştır” ifadesini kullandı.

“Bu operasyonu Türkiye geleceğindeki karanlıkların aydınlatılmasını önlemeye yönelik bir girişim olarak değerlendiriyorum" diyen Türker, şöyle devam etti:

" Yol yakınken. Türkiye’nin dünya kamuoyunda farklı bir şekilde değerlendirilmesine neden olabilecek insan hak ve özgürlükleri bakımından Türkiye’yi uluslararası camiada zor durumda bırakacak ve çeşitli sorunlara neden olacaktır. Türkiye’yi yetersiz gösterecek bu görüntüye son verilmelidir. Belki yurt dışında da Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen Türkiye’nin bölünmesini istemeyen yabancılar olacaktır. Bunlara da aldanmayalım. Türkiye’nin ulusal bütünlüğünü ve birliğini; Zaman Gazetesi ve Samanyolu grubuna yönelik gerçekleştirilen bu operasyonla birlikte tehlikeye sokulmuştur. Bu tehlike maalesef Türkiye’de erk tarafından kamu gücü kullananlar tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu operasyona muhatap olanlar yalnız Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV Grubu’nun mensupları değildir. Bu operasyon tüm medya mensuplarına gözdağı vermek ve onları yıldırmak amacına yöneliktir. Büyük bir mağduriyete neden olan bu operasyona seyirci kalmayalım. Medya özgürlüğünü kaybettiğinde örgütlenme ve siyaset yapma özgürlüğü de yok olur. "