Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker ve Parti Meclisi (PM) üyeleri, DSP’nin 29. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında eski Başbakan ve DSP eski Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit’in kabrini ziyaret etti.

DSP Genel Bakanı Masum Türker ve beraberindeki PM üyeleri, DSP’nin 29. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Devlet Mezarlığı’nda Bülent Ecevit’in kabrine çelenk koydu. Partililer, saygı duruşunun ardından dua edip, Ecevit’in mezarına karanfil bıraktı.

Ecevit’in kabri başında bir konuşma yapan Türker, DSP’nin halkın partisi olduğunu ve öyle kalmaya devam edeceğini söyleyerek, “29 sene önce senin öncülüğünde yasaklı olmana rağmen bir araya gelen halk Demokratik Sol Parti’yi kurdu. Demokratik Sol Parti, halkın partisidir ve öyle kalmaya devam edecektir. O gün söylediklerin, öngördüklerin, kurucu arkadaşlarınla beraber ortaya koyduğun Türkiye’nin tablosu ve Türkiye’yi bekleyen tehlikeler maalesef bugün aynen devam etmektedir. Hatta o tehlikeler rejimi değiştirme noktasına kadar gelmiş bulunmaktadır. Cumhuriyeti farklı şekilde değerlendiren, Atatürk ilkelerinden sapan ve senin bu ülkede kurucusu olduğun sosyal devlet anlayışını yok eden bir yapı ile karşı karşıyayız. Demokrat Sol Parti varlığını sürdürdükçe senin düşüncelerin ebediyete kadar yaşayacaktır” dedi.