Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gezi ve 17 Aralık olaylarının amacının aynı olduğunu söyledi.

Zeybekci, “Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık Operasyonu’nun asıl sebebi, 3. havaalanı ve 3. köprünün yapılmaması için tuzak kurmaktı. Onların bir hesabı vardı ve tutmadı. İçimizden biri bu ülkede yetimin hakkını, milletin hakkını devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah´ın önünde söylüyoruz hep beraber, onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı 10. İl Danışma Meclis Toplantısı için Bolu’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Nihat Zeybekçi, Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık Operasyonlarının hedefinin 3. köprü ve 3. havaalanı olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gezi Parkı olaylarının amacının ağaç olmadığını ifade ederek, “İstanbul´da o başlayan olaylardan sonra birkaç noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. İstanbul´da o ağaçlardan dolayı koparılan o fırtınada biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız Afrika gezisindeydi. O Afrika´dayken Başbakan Yardımcımız, İstanbul´da Taksim Platformu denen o gösterilerde en önde gidenleri dedi ki, ‘Ne istiyorsunuz onu konuşalım’ dedi. Bülent Arınç onlarla görüştükten sonra bunlar çıktılar hala bakın internette görebilirsiniz. Biraz sonra sayacağım talepleri dile getirdiler. Birincisi 3. havaalanı durdurulsun, 3. köprü durdurulsun, körfez geçiş durdurulsun, nükleer santraller durdurulsun. Derdiniz hani ağaçtı?” diye konuştu.

Bakan Zeybekçi, 17 Aralık Operasyonu’nun Gezi Parkı olaylarıyla aynı amacı taşıdığını belirterek, “O da bizim biraz saflığımız. En dibimiz, en yakınımızdaki bir örgüt iyi hazırlanmış. 17 Aralık, 25 Aralık. 17 Aralık, 25 Aralık’ta sadece bir kısmını söyleyeceğim. Bir savcı çıktı ve binlerce sayfa yaklaşık olarak 20 çuval dolusu evrakla suç duyurusunda bulundu. Ve o bütün o dosyaların özeti olarak da bin sayfalık bir iddianame verdi. Bin sayfalık iddianameyi yaklaşık 15 dakikada okuyan mahkeme bir karar verdi. Verdiği karar neydi biliyor musunuz? Verilen kararda şunu diyordu. ’Aşağıda listede adı geçen şirketlerin ve şahısların mal varlıklarının dondurulmasına, paralarının el konulmasına ve yasaklanmasına karar verdik’ Kimdi bu şirketler biliyor musunuz? Nükleer santral inşaatında yer alan Türk şirketleri, 3. havaalanına çıkan Türk şirketleri, Körfez Geçiş Projesi’ni yapan Türk şirketleri, tüp geçidi bitiren, ikincisini alanlar. Sıralamayı yazmış böyle. Mayıs ayındaki taleplerle 17 Aralık’taki darbeciler aynı şeyi istiyorlardı. Hiç kimse Ak Partililerin karşısına geçip de ‘Yetimin hakkını ben koruyorum’ demesin. İçimizden biri bu ülkede yetimin hakkını, milletin hakkını devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah’ın önünde söylüyoruz hep beraber, onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.