Partisininn il kongresi için Elazığ’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın neden kapatılmasını istediğini açıkladı.

Elazığ’da partisinin il kongresine katılan gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılmasını istediğini belirterek, "Diyanet İşlerinin görevi insanların dinini özgürce yapması için gereğini yapması falan değil. Devlet neyi emrediyorsa insanların o doğrultuda dini görevlerini yapması için uğraşıyor. Devlet dinini yaymaya çalışıyor, Allah’ın dinini değil. O yüzden kaldırılsın diyoruz, dine bir hayrı yok. İl ilçe teşkilatlarımızda yönetici arkadaşlarımızın temel görevi halkımıza layık olmaktır. Halkımızın bu mazlum ama mağrur duruşuna layık olmaktır. Çok şükür biz ezildik ama kimseyi ezmedik. Bizler bütün bu tarih boyunca zulüm gördük ama kimseye zulüm yapmadık. Kimsenin dilini yasaklamadık, köyünü yakmadık, kimseyi sürgün etmedik. Zulüm gördük erdemli davrandık. Yine de kardeşiz dedik. Haksızlık gördük yine de kardeşliğin, barışın peşinden koştuk" dedi.

Kendilerinin güçlendikçe toplum karşısında lanetlemeye çalışıp zayıflatmak istediklerine vurgu yapan Demirtaş, "Yukarıda Allah var, herhalde ondan daha büyük şahit yok. Biz tek bir insanın bile burnu kanamasın canı yanmasın diye mücadele ettik. Bütün çabamız bu. Bunun için siyaset yaptık, görüşmeler yapıyoruz, çözüm sürecini destekliyoruz. Fakat buna rağmen bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı çıkıp bizden eli kanlı diye söz edebiliyor. Efendim şu kadar insanın katili diye söz edebiliyor ve bunu söyleyenler Roboski’nin katilleridir. Bunu söyleyenler kendi iktidarları sadece 12 yıl içerisinde 376 tane çocuğu sokakta gösterilerde katledenler. Bunların hesabını vermemiş olanlar barış için uğraşan partimizi sürekli hedef olarak göstermeye çalışıyorlar. Halen bazı bakanları utanmadan, sıkılmadan gittiği her yerde HDP’yi hedef gösteren, lanetleyen açıklamalar yapıyor. Eleştiriler baş göz üstüne eleştirebilirler. Partimizin politikalarını beğenmek zorunda değiller. Elbette ki bizim AK Parti’ye eleştirilerimiz var, beğenmek zorunda değiliz ama hedef gösterip, çarpıtarak, yalanlarla partililerimizi linç ettirmeye çalışmak ve partimizi kamuoyu nezdinde hiçleştirmeye çalışmak AK Parti’nin asla işine yaramaz. Buradan onları uyarıyorum. Özellikle bunu yapan bir iki AK Parti sözcüsü var ve bir bakan ismini vermeyeyim herkes tahmin eder, ağlamadan sorumlu bakan özellikle HDP’yi lanetlemek için bunu kendine görev edinmiş. İşi gücü HDP ile uğraşmak. Ya barış sürecinden rahatsız, görüşmelerden rahatsız ya HDP büyüyor, iktidarı al aşağı edecek bundan korkuyor yada art niyetlidir aklımıza başka bir şey gelmiyor. Aklını fikrini HDP ile bozmuş. Gerçekten de tam olarak niyeti nedir, ne yapmaya çalışıyor başbakanın çağırıp sorması lazım" diye konuştu.

Kadınların her yere giderek çalışma yapmasını isteyen Demirtaş, erkeklerin savaşları çıkarttığını, kadınların ise barışçı duygusu ile barışı getirdiğini söyledi.