Sosyal Demokrat Halkçı Partisi’nin (SHP) Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümünün 7’nci yılında mezarı başında dualarla anıldı.

2007 yılında vefat eden Erdal İnönü, ölümünün 7’nci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine, İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, yeğeni ve aynı zamanda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Şenatalar, CHP’li Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran, Hurşit Güneş ve sevenleri katıldı. Kuran-ı kerim okunarak duaların edildiği törende katılımcılara gülsuyu ve lokum ikram edildi.

Törende bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şenatalar, “Siyaset alanında en üst düzeyde katkı yapmış bir insandı. Sahip olduğu değerler saymakla bitmez. Öncelikle bu değerlere sahip olmakla kalmadı bu değerlerin simgesi oldu, sembolü oldu. Erdal her şeyden önce dürüst siyasetin sembolüdür. Siyasetin son derece kirlendiği bu dönemde Erdal beyi öncelikle bu açıdan anmak gerekir” dedi.

CHP’li Sarıgül ise İnönü’nün önemli bir siyaset adamı olduğunu belirterek, “Erdal İnönü, Türk siyasi tarihinde genel başkanken genel başkanlığı bırakan ve demokrasi dersi veren tek siyasi liderdir. Rakiplerini mecliste ve dışarıda eleştirirken, rakiplerinin yaptığı iki tane iyi şeyi söyleyen daha sonra rakiplerini eleştiren rakipleri tarafından dahi taktir gören önemli bir hocaydı. Önemli bir bilim adamıydı. Önemli bir siyaset adamıydı” diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı ve merhum Erdal İnönü’nün yeğeni Hayri İnönü ise “Bugün amcamın vefatının 7’nci yılıdır. Biz her sene geliyoruz bu senede hep beraber olduk. Biraz daha kalabalık oldu bu sene. Örnek alınması gereken kişiydi demokrasi anlayışı ile” şeklinde konuştu.