YOZGAT (AA) - Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de de kardeşi kardeşin karşısına dikmek için pek çok oyunu, pek çok kumpası, pek çok tezgahı hep beraber gördük ama bu milletin basireti, sağduyusu her zaman bu kumpasları, bu tezgahları bozmuştur" dedi.

Bozdağ, Yozgat Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası kapsamında Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferansa katıldı.

Açılışta konuşan Bozdağ, İslam coğrafyasının dört bir yanında kan ve gözyaşı olduğunu belirterek, birlikte yaşayamayan ve birbirine husumetle bakan topluluklar bulunduğunu söyledi.

"Her tarafa bakın, gözünüzü Afganistan'a çevirin, yıllar yılı kan, gözyaşı var" diyen Bozdağ, "Irak'a çevirin, canlı bomba olup camide ibadet eden kardeşlerini şehit eden, bununla da cihat yaptığını zanneden zavallılar var. Şimdi 'IŞİD' diye bir terör örgütü var. 'Allahuekber' diye insanların kafasını kesiyor. Kafasını kestiği insanlar, Kelime-i Şehadet getiriyor. Bunların hangisi İslam Peygamberi'nin örnek hayatında vardır? Bunların hangisinin yaptıklarının Kuran'da ve örnek gösterilen İslam Peygamberi'nin hayatında yeri, yurdu vardır?" ifadesini kullandı.

İslam dünyasında Kur'an-ı Kerim'in ve İslam'ın doğru anlatılmadığını ifade eden Bozdağ, İslam'ı doğru anlatıp, doğru öğrenmek gerektiğini kaydetti.

- "Fitne ateşleri her zaman yakılıyor"

Irkçılık yüzünden insanlığın birçok bedel ödediğini, pek çok insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Birinci Dünya Savaşı, bir ırkçının sadist saldırısı yüzünden başladı. Birinci Dünya Savaşı'nda 10 milyon insan bir ırkçı yüzünden hayatını kaybetti. İkinci Dünya Savaşı, yine bir ırkçı yüzünden başladı ve 60 milyon insan hayatını kaybetti. Şimdi Papa konuşuyor. Bu savaşlarda hayatını kaybedenleri öldürenler kim? Onları da konuşması lazım. 60 milyon insanın ölümüne, bu ırkçı saldırılara yol açan ve soykırıma dönüşen işleri yapanlar kim? Onlara da bakmak lazım. İslam dünyasını aynı noktada birbirine düşürmek isteyen fitne ateşleri her zaman yakılıyor. Türkiye'de de kardeşi kardeşin karşısına dikmek için pek çok oyunu, pek çok kumpası, pek çok tezgahı hep beraber gördük ama bu milletin basireti, sağduyusu her zaman bu kumpasları, bu tezgahları bozmuştur. 

Bundan sonra da Allah'ın izniyle bozacaktır."

Bozdağ'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji ve Geliştirme Daire Başkanı Necdet Subaşı, katılımcılara "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans verdi.