KONYA (AA) - Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili bir gazetenin manşetinde yer alan habere ilişkin, "Haber tamamen gerçek dışı. Hayal ürünüdür. Sayın Gül de yalanladı. Yalanlar üzerinden tartışmaya girmeyi gerekli bulmuyorum" dedi.

Babacan, yerel ve bölgesel televizyon kanallarında yapılan ortak yayında, gündeme dair soruları cevapladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili bir gazetenin manşetinde yer alan habere ilişkin soruya Babacan, "Haber tamamen gerçek dışı. Hayal ürünüdür. Sayın Gül de yalanladı zaten. Yalanlar üzerinden tartışmaya girmeyi hiç gerekli bulmuyorum" cevabını verdi.

Türkiye'nin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde bulunduğunu ifade eden Babacan, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda ne zaman ki birlik olunmuş, o kadar başarılı olmuşuz. Ne zaman ayrılıklar çıkmış, o kadar bu ülke kaybetmiş. Şu an bu imtihan döneminin ortasındayız. Türkiye'yi, etnik farklılıkları ön plana getirip ayrıştırmaya çalışan bir siyasi parti var, bunun için çalışan terör örgütü var. Mezhep bakımından karıştırmaya çalışanlar var. Bunlara çok dikkat etmek lazım, izin vermememiz lazım. Bizim felsefemiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra herkes bizim kardeşimizdir. 13 yıldır yaptıklarımıza bakarsanız, Türkiye'de artık işleyen bir demokrasi var. Türkiye'de 'ben sesimi duyuramıyorum' iddiasını kimse söyleyemez. Türkiye eğer bir çözüm arayacaksa yine demokrasi ve hukuk içinde arayacak. Bunlar önemli kazanımlar. 7 Haziran'da halkımızın mesajını biz aldık. Bundan sonraki dönemlerde varsa hataların tekrarlanmaması için çaba harcayacağız."