Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik eski İl Başkanı Sabri Eraslan, partinin İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı yönetimin MHP Genel Merkez ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından feshedilmesi ve yeniden atama yapılmasıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Partinin İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eraslan, MHP Bilecik İl Teşkilatı olarak girdikleri bütün seçimlerden başarı ile çıktıklarını söyledi. 2013 Ağustos tarihinde yönetim kurulu kararı ile başkanlığına geldiği günden bugüne iki seçim geçirdiklerini belirten Eraslan, “Bu seçimler yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi idi. İl Başkanlığı görevimi devralmakla birlikte partimizin kurumsal kimliğinin muhafazası bakımdan tüm toplantı, protokol ve parti içi çalışmalarda bulunduk. Partimizi ve bulunduğumuz makamı en iyi şekilde temsil ettik. Yerel seçimlerde Bilecik genelinde partimizi ikinci sıraya oturttuk. Bu seçimlerde 3 belediye, 7 İl Genel Meclis Üyesi ve 41 bin oyumuzla MHP’nin gücünü ispatladık. MHP’nin atama il başkanı değilim. Yönetim kurulu kararı ile yapılan il başkanıydım. Partimiz 45 yıllık mazisinde en yüksek oya ulaşmıştır. Partimizin kendi malı vardır, öz malı vardır. İl Başkanı odası, toplantı salonu, kadın erkek ayrı lavaboları ile nezih bir ortam sağladık. İstendiği zaman açılan istendiği zaman kapanan MHP yok artık. Bunları yaparken Seven Çarşısındaki İlçe Teşkilatını kapatmayarak oradaki faaliyetlerimiz devam etmektedir” dedi.

“BEN TEŞKİLATÇI PARTİCİYİM”

Kendisinin teşkilatçı bir partili olduğunu kaydeden Eraslan, “1992 yılından beri bu partinin neferiyim. Üye olarak girdiğim bu harekette, Kurtköy sandık başı, Kurtköy köy temsilcisi, ilçe yönetiminde il muhasipliği ve il başkanlığı görevinde bulundum. Biz bu davaya il başkanı olmak için girmedik, üzerimize ne vazife düştüyse hakkınca yaptık. Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğü bize ne yetki verdi ise onu yaptık. Çalışmalarımızda devamlı yanımda olan, her kararımı beraber aldığım çalışma arkadaşlarım il yönetimine teşekkür ederim. Partimizde görevleri Allah’ın rızasını kazanmak için üstleniyoruz. Hiçbirimizin maddi beklentisi yok, makam ve mevki meraklısı da değiliz. Bu başarılar partim içindir, hepimizindir. Bütün Ülkücüler layıkıyla çalışmış, Bilecik’te tarih yazılmıştır. Partimizde benim de hiçbir zaman tasvip etmediğim eski Ülkücü, yeni Ülkücü yoktur. Hepimiz bu davanın neferiyiz. Bizler eski Türkiyeli milliyetçi hareketçileriz. Çalışma dönemimde Ülkü Ocaklı gençlerimizle ilişkilerimizi sıcak tutmuş, il kadın kollarımız, il merkezi dahil Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri, Osmaneli İlçe Kadın Kolları kurulmuş ve yetki belgelerini almışlardır. Kadın kollarımız bu başarılarda en önemli katkıyı sağlamışlardır. Partimiz bana il başkanlığı, arkadaşlarımı il yönetim kurulu payesi kazandırmış, boynumuza altın madalya takmıştır. Biz bu madalyayı yere düşürmeyiz, ayak altına almayız. İl başkanlığından alınmışız, alınıyoruz partimizi terk etmiyoruz. Üye olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eskiden olduğu gibi bundan sonra da MHP’nin başarısı için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

“BEN ÜLKÜCÜYÜM DİYEN BİRİSİ TASMAYI BOYNUNA TAKTIRMAZ”

’Ben Ülkücüyüm’ diyen birisinin tasmayı boynuna taktırmaması gerektiğini aktaran Eraslan, “Çok güzel hareketler bunlar, bu hareketler MHP’ye zarar verir. Bizler hiçbir dönemde kimsenin adamı olmadık olmayız da. Biz Türk-İslam davasının adamı olduk. Ne yaptıysak, ne karar aldıysak tüzük kararlarına göre aldık. Fakat birilerini rahatsız etmişiz. Başımıza bunlar geldi. Aldığımız kararlardan pişman değiliz. Yine olsa aynısını yaparız, başımız dik alnımız açık. Partimizi küçük düşürecek hiçbir davranışımız olmadı. Teşkilattan yana olduk. Son söz teşkilatımızın dır, Ülkücülerindir” şeklinde konuştu.

Toplantı, Eraslan’ın basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ile sona erdi.