ANKARA (AA) - Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, seçim çalışmalarına Ankara'nın Çubuk ilçesinde devam etti.

İlk olarak AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Çiçek, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş ve partililerden bilgi aldı. Sandıklara sahip çıkılması gerektiğini işaret eden Çiçek, "Vatandaşımız sandığa gitsin ki bize verilen oylar, birilerinin hesabına yazılmasın" dedi.

Çiçek, daha sonra Kaymakam Cemal Şahin ve Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım ile makamlarında görüştü. Ardından Çubuk Kent Konseyi’ne geçen Çiçek, ihtiyaç sahipleri için oluşturulan "Hayır Mağazası" hakkında bilgi aldı ve destek vereceğini söyledi.

AK Parti İlçe Gençlik Kolları üyeleri tarafından sosyal medyadan belirlenen ve bugün doğum günü olduğu belirtilen Ömer Koçlar'ı evinde ziyaret eden Çiçek, gencin askere gideceğini öğrenince şöyle konuştu:

"Ben TBMM Başkanlığı yaptım. Benim bir tek oğlum, iki tane de kızım var. Oğluma 'Bak hiçbir şey yapmaya gerek yok, gir kuraya neresi çıkarsa oraya gidersin' dedim. Çekti kurayı usta birliği Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine çıktı. Bir yeğenim var. O da sınıf öğretmeni, ben de o zaman bakanım. Tayin zamanı gözüme bakıp duruyor, 'Amca falan...' 'Yok' dedim. 'Oraya giden de vatan evladı, onun da babası, anası, amcası, dayısı var. Sen gitme ben gitmeyeyim, oraya kim gidecek? Çekersin kurayı neresi çıkarsa gidersin orada hizmetini yaparsın' dedim. Çekti kurayı Şırnak’ın Cizre ilçesi çıktı ve beş yıl orada hizmet yaptı. Şimdi ben gönül rahatlığıyla yürüyorsam, ona buna minnet etmiyorsam böyle bir geçmişim var. Yani bu milletin çocuğu sıkıntıya maruz kalınca, işte diyorlar ki 'Onların çocukları askere gitmiyor, bizimki gidiyor.' Yok öyle bir şey, benim oğlum çekti kurayı Siverek’e gitti ve çok şükür alnının akıyla askerliğini yaparak geldi."

Çiçek, gence askerden geldikten sonra düğününe katılacağının sözünü verdi.

Çiçek ayrıca, Çubuk Sanayi Sitesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çubuk Belediyesi'ni de ziyaret etti.