Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şeşeoğulları, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin tarafların provokasyon açıklaması yaptığını belirterek, sadece bunu söylemenin yeterli olmadığını, olayın faillerinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şeşeoğulları, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin açıklama yaptı. Cizre’de son günlerde yine vahim olayların yaşandığına dikkat çeken Şeşeoğulları, bu olayların Kürt sorununun çözümüne hiçbir yararı olmayacağı gibi tam tersine sorunun çözümünü güçleştireceğinin bilinmesi gerektiğini ifade etti. Kürt siyasi hareketleri arasındaki sorunların barışçı yöntemlerle çözülmesi gerektiğine inandıkları için tarafları sağduyulu olmaya çağırdıklarına dikkat çeken Şeşeoğulları, bu tür olaylar kimden ve nasıl gelirse gelsin onlara karşı durulması gerektiğini dile getirdi.

"OLAYLARIN YAYILMA OLASILIĞI KAYGILANDIRIYOR"

Geçmişte de ne zaman barıştan söz edilse bu ortamı yok etmeye yönelik olumsuzluklarla karşılaşıldığına işaret eden Şeşeoğulları, "Fakat artık daha uyanık olmalı, bu tür oyunlara alet olmamalıyız. Cizre’de 3 insanımızın öldürülmesi, olayın çevreye yayılma olasılığı bizi daha çok kaygılandırmaktadır. HAK-PAR olarak bu insanlarımıza rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken ailelerin ve Kürt siyasi yapılarının bu tür provokasyonlar karşısında daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Oyunlara gelmeden, barış ve huzur ortamının sağlanması amacıyla daha dikkatli olmak zorundayız. Herkes kendisine düşen görevi yapmaktan kaçınmamalı ve üstüne düşeni mutlaka yapmalıdır. Taraflar ve hükümet açıklamalar yapmakta bunun bir provokasyon olduğunu söylemekteler. Umarız öyledir. Ancak sadece söylemek yeterli değildir. Bunun açığa çıkarılması da gerekir" dedi.