Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Kamu güvenliği öne sürülüyor ancak özgürlükleri genişletmedikçe kamu güvenliği polisle, silahla sağlanmaz. Dünyada kamu güvenliğinin en az tehlikede olduğu ülkeler özgürlüklerin en fazla olduğu ülkelerdir" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tan, iç güvenlik paketi konusundaki komisyon görüşmelerinde hükümetin muhalefetin eleştirilerini dikkate almadığını savunarak, "Kamu güvenliği öne sürülüyor ancak özgürlükleri genişletmedikçe kamu güvenliği polisle, silahla sağlanmaz. Dünyada kamu güvenliğinin en az tehlikede olduğu ülkeler özgürlüklerin en fazla olduğu ülkelerdir" dedi.

Tan, çözüm sürecine ilişkin olarak, "Bu süreç şeffaf olmalı. Neden? Biri çıkıp ’var’ derse, öbürü ’yok’ derse ve bu ’biri’ dediklerimiz, bu sürecin birinci dereceden tarafları ve haftada bazen birkaç sefer görüşen tarafları olursa ve burada birbirini tekzip etme durumu ortaya çıkarsa vatandaş ne yapsın? Onun için ilk gittiğim günden beri onu söylüyorum, şeffaflık. Adaya ilk gidip geldikten sonra bana hükümetin söylediği ’konuşma’ oldu. Niye konuşmayayım. Gizli saklı bir şey mi yapıyoruz? Uyuşturucu ticareti mi yapıyoruz? Kara para mı aklıyoruz? Barış yapıyoruz. Barışın gizliliği olur mu" ifadelerini kullandı.