Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Berkin Elvan insan da Yasin Börü değil mi’ sözlerini desteklediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vahşice katledilen üyelerimize gösterdikleri hassasiyet bizi sevindirmiştir. Bizler Berkin Elvan için hala üzülüyoruz. Kimsenin ölmesini istemeyiz. Onun da bir annesi babası, ailesi vardı. Ama Berkin için duyarlı davranan kesim. Yasin Börü ve diğer şehit kardeşlerimiz için seslerini çıkartmadı” dedi.

HÜDAPAR İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, son günlerde PKK’nın hedef olarak aldığı HÜDAPAR üyelerinin vahşice öldürülmesine Gezi Parkı’nda sokağa dökülenlerin sessiz kaldığını ifade etti. Kendilerine yapılan saldırıların her geçen gün arttığını söyleyen Şani, “Biz sağ kesim olarak birlikte hareket etmeliyiz. Bizler Berkin Elvan için hala üzülüyoruz. Ama Berkin için duyarlı davranan kesim, Yasin Börü ve diğer şehit kardeşlerimiz için seslerini çıkartmadı. Cumhurbaşkanımız doğru söylemiştir. Biz de onun sözünün arkasındayız. Neden bunlar için seslerini çıkartmıyorlar. Duyarlı bütün halkımızdan bu olaylara karşı tepkilerini vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

“8 ŞEHİT VERDİK”

HÜDAPAR’a yönelik saldırıların son yapılan yerel seçimlerden bu yana devam ettiğini aktaran Şani, “Yerel seçimlerde bile bu olayların belirtileri vardı. Biz o dönemlerde 100’den fazla saldırıya uğradık. Bunlar hiç gündeme gelmedi. Hep sürece zarar verir diye üstü kapatıldı. Bize oy verildi diye PKK vatandaşımızı katletti. HDP ve PKK bölgede karşısında tek güç olarak bizi görüyor. Ve HÜDAPAR kurulduğundan beri ciddi taban kazandı. Bu da onları rahatsız ediyor. 6 Ekim’den bu yana 8 şehit verdik. Sadece sakallarından ya da başörtüsünden dolayı Diyarbakır’da sokakta şehit edilen kardeşlerimiz de var” dedi.