İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Soruşturmalar Erdoğan’ın falan operasyonu değil, tarafı biziz” dedi.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Aydın İl Teşkilatı’nın yeni bina açılışına katıldı. İP Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, yönetim kurulu üyeleri Beyazıt Karataş ve Erol Ertuğrul’un eşlik ettiği Perinçek, gündemle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye’nin derin bir krizin içerisine girdiğini öne süren Perinçek, bu ortamdan kurtulmak için demokrasi ve cumhuriyet sevdalılarının birleşmesi gerektiğini savundu. Birleşmenin adresinin İP olduğunu kaydeden Perinçek, “Mustafa Kemal’in askerleri Aslanlı Yol’da bir iktidar yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu yürüyüşümüze her partiden vatandaşlar katıldı ve katılmaya da devam ediyorlar. Sizlerin özlemini duyduğunuz birleşme olacaktır. Türkiye’nin halkçıları, milliyetçileri ve devrimcileri çeşitli partilere dağılmışlardır ama bu süreç, önümüzdeki büyük çözüm zorunluluğu bu kesimleri birleştirecek. Bu birleşmenin de İP’de olacağı gözüküyor” diye konuştu.

“BU SORUŞTURMA ZORUNLU VE GEREKLİDİR”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘paralel yapı’ iddialarına yönelik yürüttüğü soruşturmaya da değinen Doğu Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri ve İşçi Partisi’ni etkisiz hale getirmeye kalkanlar savcılık tarafından soruşturuluyor. Bu soruşturmalar vatanı savunmak ve cumhuriyeti tekrar ayağa kaldırmak için zorunlu ve gereklidir. Halkımız gösterdiği tavırla tarafını belli ediyor. Bu Erdoğan’ın falan operasyonu değil, tarafı biziz. O bakımdan bu uygulama Türkiye’de demokrasi için ve yasa dışı operasyonlar yapan yer altı hükümetinin bertarafı için zorunlu uygulamalardır ve de tarafı millettir. Bu kesinlikle Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasındaki bir çatışma değil; Türk milleti ile onlar arasındaki çatışmadır."