MALATYA (AA) - İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Silopi'den, Cizre'den, Van'dan, Ahlat'tan, Çukurca'dan, Uludere'den, Urfa'dan, Diyarbakır'dan, Bismil'den her gün telefonlar alıyorum. Orada halk, PKK'ya 'artık yeter' diyor, 'illallah' diyor" dedi.

Partisinin Malatya İl Başkanlığınca Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Çıkış Yolu" konulu konferansa katılan Perinçek, burada yaptığı konuşmada, ABD'nin Türkiye'yi İran'la, Irak'la, Suriye'yle düşman yaptığını öne sürerek, "Düşman olalım ki Amerika'nın teröristleri, Amerika'nın piyonları, bölgede Amerika'nın çıkarları için cirit atsın. Bizi içeriden vursun, sırtımızdan hançerlesin, bu ülkeleri bölsün. Onun için, bölgemizde iş birliği yapacağız. İran, Irak, Suriye'yle iş birliği yapacağız" diye konuştu.

ABD'nin Irak'ı 1990 ve 2003 yıllarında işgal etmesinin amacının Ortadoğu ülkelerini bölmek ve rejimlerini değiştirmek olduğunu savunan Perinçek, ABD'nin bunu açık açık söylediğini belirterek, şunları söyledi:

"Haritalar yaptılar. O haritalarda, Malatya'yı nereye koydular? Diyarbakır'ı merkez yapıp Malatya'yı ikinci İsrail'e koydular. Ona ben Kürdistan demiyorum. Kürdistan içinde Kürt lafı geçiyor. O Kürdistan değil, Kürt'le bir ilgisi yok, ikinci İsrail. Amerika'nın ve İsrail'in kurduğu ikinci İsrail. Ona Kürdistan demek Kürde, Kürdümüze, bizim can kardeşimize haksızlık olur. Biz, hem Kürdüz hem Türküz. Kürt de biziz, Türk de biziz, hepimiz Türk milletiyiz."

Eşi Şule Perinçek ile Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'yı köyleriyle gezdiklerini anlatan Perinçek, "Silopi'den, Cizre'den, Van'dan, Ahlat'tan, Çukurca'dan, Uludere'den, Urfa'dan, Diyarbakır'dan, Bismil'den her gün telefonlar alıyorum. Orada halk, PKK'ya 'artık yeter' diyor, 'illallah' diyor" dedi.

Perinçek, 2015 genel seçimlerine değinerek, AK Parti hükümetinin 2016 yılını göremeyeceğini öne sürdü. Partisinin programında Atatürk'ün 6 ilkesinin yazdığını anımsatan Perinçek, "Ben, başka partilere bakıyorum, bayraklarında altı ok vardı. Çıkardıkları kitapların hiçbirinde altı ok yok. Kitaplarının kapağına hep bir ağaç resmi koyuyorlar. Yani, ağaçla altı oku tasfiye etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.