Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un Türk milletinin yetiştirdiği en mühim ve büyük değerlerinden biri olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 78. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Destici, “Akif, Türk edebiyat tarihine ölmez mısralar sokan büyük şair olmasından da öte, ‘vatanperverliği’ ve ‘adamlığı’ ile örnek bir şahsiyettir. Hayatının ve mücadelelerinin her aşaması ‘iyi bir Müslüman nasıl olur?’ "iyi bir vatanperver nasıl olur?" sorularının cevabıdır” dedi.

Mehmet Akif’in çok iyi bir şekilde anlaşılması gerektiğini ifade eden Destici, “Mehmet Akif dünyanın hiçbir yerinde hiçbir şaire nasip olmamış, kısmet olmamış bir ayrıcalığa mazhar olmuştur. Akif, modern zamanlarda örneğine çok az rastlayabileceğimiz; vefa, sabır, irade, iman, kanaat, tevazu, ahde vefa, kadirşinaslık, hamiyetperverlik, cesaret, inançlarına ve sözüne sadakat, sportmenlik, muallimlik, vatanperverlik, çalışkanlık ve daha nice hayatından örneklerle somutlaştırabileceğimiz Müslüman Türk’ün ortak karakterini şahsında toplamış bir mefkûre, bir dava, bir iman abidesidir. Genç neslimiz büyük şairimiz Mehmet Akif gibi bir kaynaktan sürekli beslenmeli. Mehmet Akif her yönüyle çocuklarımıza ve gençlerimize anlatılmalı, nesillerimizin gönüllerini beslemelidir” dedi.

“BAĞIMSIZLIK AŞKI HER ZAMAN BİZLERE IŞIK TUTACAKTIR”

Destici açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Millet O’nun meselesiydi. Vatan ve hürriyet O’nun meselesiydi. Müslümanlar O’nun meselesiydi. Birlik ve beraberlik O’nun meselesiydi. Dostları onun meselesiydi. Gençlik O’nun meselesiydi. Bunca meselelerle meşgul olmak, bunca meseleyi dert edinmek her istikamet sahibinin ve bizlerin önünde bir örnektir. Yaşayarak tanıklık ettiği, onur ve cesareti ile güç kattığı, engin ruh ve mana dünyasıyla destanlaştırdığı eserleri başucu kitabımız olmalıdır. Milli şairimizin kişiliği, ruh dünyası, millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı her zaman bizlere ışık tutmaya devam edecektir. Değerli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum."