ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi Özel Oturumu öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik kapsamında yapılan aramalara Amerikan güvenlik görevlileri ve bir köpek eşli etti.

Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin Grand Tarabya Otel’deki özel oturumuna dün akşam saatlerinde Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Başbakan Ahmet Davutoğlu katılacak. Zirve öncesi ABD Başkan Yardımcısı Biden ve Başbakan Davutoğlu’nun katılımı nedeniyle geniş güvenlik önlemi alındı. Güvenlik kapsamlarında çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat ekibi otel girişinde konuşlandı.

Programı takip edecek basın mensuplarının bulunduğu odası ise Amerikan güvenlik görevlisi ve yanındaki köpek tarafından arandı. Basın mensuplarının malzemelerinin bulunduğu çantalar tek tek aranırken, basın mensupları odadan çıkarıldı. Program saati yaklaşırken otel girişine X-RAY cihazı kuruldu. Basın mensupları programın yapılacağı salona X-RAY cihazından geçirilerek alındı. Bunun yanı sıra X-RAY cihazından geçen basın mensuplarının üzerleri de tek tek arandı. Tarabya sahilinde deniz polisinin de hazır beklediği görüldü.