Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve beraberindeki heyet, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80. yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakan İslam ve beraberindeki kadın milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve temsilcilerinden oluşan heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e geldi. Bakan İslam ve beraberindekiler Atatürk’ün mozolesine çelek koyarak, saygı duruşunda bulundu. İslam, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Bakan İslam, Özel Deftere şunları yazdı:

’’Kadınlarımızın siyasal, ekonomik ve toplumsal hayata katılımları açısından köklü değişimi ve dönüşümü temsil eden, seçme ve seçilme hakkını elde etmemizin 80. yıl dönümünde manevi huzurundayız. Seçme ve seçilme hakkının elde edildiği 5 Aralık 1934’ten günümüze kadınlarımızın insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, sağlık hizmetlerinden istihdama, eğitimden sosyal ve siyasal hayata katılıma kadar her alanda layık oldukları konuma gelmeleri ve kadınların değerli katkılarını görünür kılmak için çalışmalar yürütmekteyiz. Biz kadınlar toplumsal yaşamın her alanında daha etkin rol üstlenerek, daha güçlü bir Türkiye’yi gelecek nesillere emanet etmenin azim ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle aziz hatıranızı bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz.’’