ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü resepsiyonunda yaptığı konuşmada, kadınların, ülkenin kalbi, geleceği ve umudu olduğunu söyledi.

Kadınların, varlıklarıyla hayat verdiğini, bunu yaparken de şefkat, merhamet, iyilik ve güzellik adına ne varsa çoğalttıklarını ifade eden Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Kadınların sözü çoğaldıkça içinde bulunduğu toplumun da sözü çoğalır. Kadınların sesi gür çıktıkça içinde bulunduğu toplumun da sesi gür çıkar. Şimdi birlik, beraberlik, kardeşlik türküleri söyleme zamanı. Yarım kalan türküleri, şiirleri tamamlama zamanı. Kadınlarımız için yeni bir dil, yeni bir ruh ve yeni bir heyecanla yeni şeyler söyleme zamanı."

"Kadınları güçlendirmenin en büyük anahtarı eğitimdir"

"Haydi Kızlar Okula" kampanyalarıyla 3 milyonun üzerinde kadının okur yazar olduğuna dikkati çeken Ramazanoğlu, "Kadınları güçlendirmenin en büyük anahtarı eğitimdir. Eğitim seviyesi yükseldikçe kadının istihdamdaki payı artacak, toplumda daha çok söz sahibi olacaktır" dedi.

Muhabir: Merve Yıldızalp