Aksaray-Yenikapı metro hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı. Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’un tarihi yeniden yazıldı. Kesintisiz, 13 ilçeyi birbirine bağlıyor” dedi.

İstanbul metrosuyla Marmaray arasında kesintisiz ulaşımı sağlayan Aksaray-Yenikapı metro hattı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı. Aksaray meydanında düzenlenen törene Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İSTANBUL’A NE GEREKİYORSA YAPMAK, BOYNUMUZUN BORCU”

Bakan Elvan, kent içinde 492 kilometre raylı sistemin yer aldığını belirterek “Türkiye’nin rüyası olan projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ailesi olarak İstanbul’un rüyalarını gerçekleştirmeyi bir sevda olarak görüyoruz. İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasındaki damarların tıkanmaması bu sevdanın ürünüdür. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan 3’üncü havaalanı bu sevdanın ürünüdür. İstanbul’a ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur diyorum. Şuan 492 kilometre kent içi raylı sistem yer alıyor” dedi.

“İSTANBUL’DA GÖREV YAPMAK BİR AYRICALIK”

“Burada yaşamak bir ayrıcalık, görevli olmak başka bir ayrıcalık” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, metronun İstanbullulara hayırlı olmasını diledi. Dünyada hızlı bir değişimin olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “Bunu takip edebilenler, okuyabilenler ülkelerine ciddi mesafe aldırabiliyor. Biz de hem yerel de hem merkezde bu başarılara imza atmaktayız” ifadesini kullandı.

İstanbul’un bir medeniyet şehri olduğunu dile getiren Başkan Kadir Topbaş, sinagog, cami ve kilisenin yan yana durduğunu belirterek, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik tutumunu sert bir dille kınadı.

“İSTANBUL’UN TARİHİ YENİDEN YAZILDI”

Dünyada en büyük problemin ulaşım olduğunu belirten Kadir topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa ama bu çok özel olan hat İstanbul’a önemli bir rahatlık getirecek. Kesintisiz bir ulaşım sisteminin önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Uzun sürdü, çünkü Yenikapı arkeolojik kazı sebebiyle çıkan bulgulardan dolayı tarihin derinliklerine inildiği için sistem biraz gecikti. Ama bu münasebetle İstanbul’un tarihi yeniden yazıldı. Kesintisiz, 13 ilçeyi birbirine bağlıyor.”

Başbakan Davutoğlu, konuşmaların ardından test sürüşünü yaptığı metroyu hizmete açtı.