Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hiç kimsenin şiddet uygulamaya hakkı yok. Şiddetin olduğu yerde demokratik siyasetten bahsedemeyiz. Demokratik siyaset şiddetin başladığı yerde biter" dedi.

AK Parti Bolu Merkez İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi için Bolu’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Bolu Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz, Bolu Belediyesi’nde bir süre kaldıktan sonra AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ve partililerle yürüyerek kongrenin yapılacağı 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu’na geldi. Salonun girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, çözüm süreciyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Şiddetin olduğu yerde demokratik siyasetten bahsedilemeyeceğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Silahlar olduğu sürece gerçek anlamda bir çözüm sürecinden bahsetmek mümkün değil. Silahların olduğu bir ortamda demokratik siyaseti tam manasıyla yaşanması mümkün değil. Dolayısıyla silahların ülkemizin gündeminden düşmesi gerekiyor. Hatırlarsanız çözüm süreci başlarken silahlı unsurlar yurt dışına çıkacaktı. Ama maalesef bu gerçekleşmedi. Çok az bir unsur yurt dışına çıktı. Başlangıçta düşünülen şekilde silahlı unsurların tamamen yurt dışına çıkması gerçekleşmedi. Bu süreç gerçekleşmediği sürece siyasetin tam olarak normalleşmesi mümkün değil. Biz hep şunu söylüyoruz, herkes gelsin demokratik ortam içinde siyasetini yapsın, özgür bir şekilde fikirlerini ifade etsin istiyoruz. Barışçıl bir şekilde gösterilerini yapsın, hükümete yönelik eleştirilerini yapsın. Ama hiç kimsenin şiddet uygulamaya hakkı yok. Şiddetin olduğu yerde demokratik siyasetten bahsedemeyiz. Demokratik siyaset şiddetin başladığı yerde biter. Dolayısıyla silahlarla ilgili mesele çok önemli bunun ortadan kalkması, gündemimizden kalkması ülkemizin huzuru adına kalkınması adına son derece olumlu olacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bazı kesimlerin Türkiye’nin enerjisini boşuna harcamasını istediğini belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye’de çözüm süreci olmasın, hep böyle kargaşalarla, çatışmalarla uğraşmasını, enerjisini boş yere harcasın diye düşünen içeride ve dışarıda maalesef çevre var. Bunlar hep Türkiye’nin bu eski meselesiyle uğraşmasını istiyorlar. Enerjisini ve kaynaklarını boş yere sarf etmesini istiyorlar. Zaman zaman bunların provokasyonlarıyla karşılaşabiliyoruz. Fakat biz doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Türkiye’de kardeşliği pekiştireceğiz. Bir taraftan geçmişten getirdiğimiz kültürel manevi değerlerimizi güçlü bir şekilde geleceğe taşırken, bir taraftan demokrasimizin standartlarını yükselteceğiz."