Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili eleştirilerde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Her konuşmasında arkadaşlarımız o kadar onu sevme arzusu ile doluyorlar ki, kürsüde konuşurken bile kendisini öperek kutlamak istiyorlar” dedi.

TBMM Genel Kurulunda Dersim ile ilgili yapılan tartışmalar nedeniyle söz alarak kürsüye gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili eleştirilerde bulununca AK Partili milletvekillerinin tepkisini aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hacı Bektaş’ta yaptığı konuşmayı hatırlatan Kamer Genç, “Ahmet Davutoğlu bekçi başı değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı. Bunun anlamı şudur, ‘benim Başbakanı olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil bir devlettir, katliam yapmıştır’ diyor. Ey Ahmet Davutoğlu, eğer sende haysiyet onur varsa bir önerge verelim Dersim’de ne olmuş onu bir tespit edelim” diye konuştu.

Kamer Genç’in konuşmasının ardından sataşma gerekçesi ile söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Kamer Genç’in her zamanki gibi bir konuşma yaptığını belirterek, 2 dakika içine sayısız konuyu sığdırmaya çalıştığını söyledi. Kamer Genç’i çok sevdiklerini belirten Bostancı, “Esasen biz kendisini çok seviyoruz. Ne kadar sevdiğimizi bilemez. Kendisi ile onur duyuyoruz. Onu asla kötü, rezil, haysiyetsiz, alçak bir adam olarak görmüyoruz. O namuslu, basiretli ve düzgün bir insandır. Ne zaman konuşsa bizim sevgi dolu duygularımıza muhakkak temsil edecek konuşmalar yapıyor. Her konuşmasında arkadaşlarımız o kadar onu sevme arzusu ile doluyorlar ki, kürsüde konuşurken bile kendisini öperek kutlamak istiyorlar. Ama zannediyorum öperek kutlamak içtüzüğe aykırı olabilir. Bu kadar sevgi dolu sözler söylerken neden kızıyor Kamer Bey onu anlamıyorum, Kamer Bey sizi seviyoruz” diye konuştu.

AK Partili Bostancı’nın konuşmasına muhalefet milletvekilleri tepki gösterirken, AK Partili milletvekilleri ise alkışlarla destek verdi.