İSTANBUL (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vefa Holding'in 25. yılı dolayısıyla düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, bugün gençleri zehirleyen hainlerin amaçlarının ülkenin enerjisini tüketmek, ülkenin gücünü azaltmak ve milletin birliğine beraberliğine ve kardeşliğine zarar vermek olduğunu vurgulayarak, "Ama asla başaramayacaklar. Çünkü bu millet neler gördü, neler yaşadı. Moğol istilaları gördü, sayısız haçlı seferleri gördü. Hepsini de püskürtmesini bildi" dedi.

Yıldırım, bu topraklarda asla bölücülere fırsat vermeyeceklerini belirterek şunları kaydetti:

"Kardeşliğimizi bozmalarına asla izin vermeyeceğiz. Terörü bu ülkenin gündeminde en aşağı sıraya indirene kadar her türlü çalışmayı azimle, kararlılıkla sürdüreceğiz. Teröristlerin Kürt kardeşlerimiz gibi bir derdi, bir sorunu yok. Sorun; Kürt kardeşlerimizin PKK gibi bir sorunu var. Amacımız da aradan bunları çıkarmak. Milletimizle devletimizin kucaklaşmasını sağlamak. Bu konuda milletimizin kayıtsız şartsız en büyük desteği, bizim en büyük güvencemizdir. Bölgede oynan oyunların ne olduğunu biliyoruz. Kimin hangi amaçla kiminle yan yana geldiğini de biliyoruz. Ama bunların hepsi gelip geçicidir, biz bu topraklarda bakiyiz."

"Üretimin dijitalleştiği bir çağda yaşıyoruz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise şu anda yıkıcı ve yaratıcı teknolojilerin iç içe geçtiği bir dünyada yaşandığına işaret ederek, artık akıllı binaların, akıllı şehirlerin hayata girdiği bir çağda yaşandığını dile getirdi.

"Üretimin dijitalleştiği bir çağda yaşıyoruz" diyen Işık, 4. Sanayi Devrimine koşar adım ilerlendiğini, bu çağda hangi iş yapılırsa yapılsın teknolojiye yatırım yapılmak zorunda olunduğunun altını çizdi.

"Yapamayacağımız hiçbir şey yoktur"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Türkiye'nin savaş uçağı konusundaki çalışmaları başlattığını, 2023'te bu savaş uçağının ilk prototipini uçuracaklarını bildirdi.

Yılmaz, "Artık 'Yapamayacağımız hiçbir şey yoktur' noktasına geldik. Beraber olunca aşamayacağımız hiçbir engel yok" şeklinde konuştu.