Batman’da sendika üyelerine seslenen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Bu bütçe işçilere, emekçilere ve biz çalışanlara TOMA, tazyikli su, gözaltı, tutuklama ve sürgün olarak geri geliyor" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen Batman’da sendika üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek Ankara’da düzenleyecekleri eylem ve 2015 yılı için hazırlanan bütçe hakkında değerlendirmelerde bulundu. Programda konuşan Lami Özgen, KESK yürütme kurulu üyeleri ve ilgili sendikaların MYK üyeleri ile iki haftadır Türkiye’nin bütün il ve bölgelerine gezi düzenlediklerini söyledi. Gezilerde çeşitli STK temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve hükümetin 2015 yılı için hazırladığı bütçe hakkında konuştuklarını belirten Özgen, "Bir süredir gündemimizde olan 2015 bütçesi, kamu güvenliği yasası ve buna karşı talep ve tepkilerimizi dile getirmek için, 13 Aralık’ta Ankara’da yapacağımız merkezi mitingin çalışmalarını yürütmek üzere burada bulunuyoruz. KESK olarak 2015 bütçesine yönelik düşüncelerimizi ifade etmek istiyorum. Biz kamu emekçileri açısından 2015 bütçesi savaşın, yoksulun ve rantın bütçesidir. Neden savaşın bütçesi? Çünkü bu bütçe halktan, işçilerden, emekçilerden, esnaftan toplanan vergileri kapsıyor. Bundan hareketle içeride ve dışarıda yürütülen savaşın hazırlığı ve pratik ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bir bütçedir" diye konuştu.

Bütçe hakkındaki düşüncelerini her platformda dile getireceklerini ifade eden Özgen, şöyle konuştu:

"Bu bütçenin aynı zamanda işçilere, emekçilere ve biz çalışanlara TOMA, tazyikli su, gözaltı, tutuklama ve sürgün olarak geri geldiğini ifade etmek istiyorum. Biz de savaş bütçesine karşı çıkıyoruz. Yoksulluk bütçesi diyoruz. Çünkü kamu emekçilerine yansıyan yüzdelik zamlar enflasyon oranının altındadır. Bu yüzden buna karşıyız. Bu bütçe aynı zamanda talan bütçesidir. 2015 bütçesi kamu kurumlarının özelleştirilmesinden tutun, kimi doğal alanların ÇED raporları ve benzeri uygulamalar olmaksızın belli kesimlere peşkeş çekilmesiyle tasarlanmış durumdadır. Bu bütçe halkın bütçesi değildir. Bu tür durumlara her zaman karşı olduğumuzu belirtmek isteriz."

Özgen bir gazetecinin, “Yapılan sarayın işsizlik fonu için ayrılan parayla yapıldığı doğru mu?" sorusunu, "AK Saray mıdır kara saray mıdır bilmiyoruz. Hükümet tarafından bir muamma teşkil ettiğini ifade etmek istiyorum. Halen hükümet yetkilileri gerçek anlamda oraya harcanan paranın hangi ödenekten karşılandığını açıklanmadı ve net değildir" şeklinde cevapladı.