Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştıran Meclis Komisyonu’nun çalışmalarına dair ’yayın yasağı’ getirilmesini eleştirerek, “Hakime soruyorum; sen yolsuzluk yapanların hamisi misin? Sen nasıl o kararı verirsin? TBMM’nin iradesine nasıl ipotek koyarsın?” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin ’Geleceği Birlikte Kuruyoruz’ toplantıları çerçevesinde, Adana’da düzenlenen 7. Bölge Toplantısı’na katıldı. Seyhan Oteli’ndeki toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu, Erdal Aksünger ve Tekin Bilgöl, CHP milletvekilleri, CHP il başkanları ile çok sayıda CHP’li katıldı.

Toplantı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler, iş kazalarında hayatını kaybedenler ve madenciler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Adana’nın zengin bir tarihi ve zengin bir kültürü olduğunu belirterek, “Adana’nın bereketli toprakları var. Aydın yazar ve ressamları var. O görkemli tarih içinde fakir bir Adana var. Son 12 yılda Adana, iktidar partisine en büyük katkıyı yapan kenttir. Son 10 yılda Adana kan kaybetti mi, kaybetmedi mi? Son 10 yılda 55 bin fabrika kapandı mı kapanmadı mı?” ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİK SORUNUNU AŞMANIN BİR YOLU VAR

CHP olarak işsizlik manzarasını içlerine sindiremediklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, işsizliğin sadece Anadolu’da değil, tüm Türkiye’de bir sorun teşkil ettiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, işsizlik sorununu aşmanın sadece bir yolu olduğunu kaydederek, “Bunun dünyada bilinen bir yolu var. Yatırım yapacaksınız, üreteceksiniz, ürettiğinizi satacaksın. Yeniden üretip fabrikalar kuracaksınız. Ürettiğiniz malın ne olduğunu bilip dünyadaki gelişmeleri takip edeceksin. Eğer siz bunları politikanızın ana ekseni haline getiremezsen büyüyemezsiniz. Siz ekonomiyi sıcak paraya teslim etmiş, dışarıdan para gelmesini bekliyorsanız o zaman büyüyemezsiniz” diye konuştu.

Herkesin kazandığı, zengin ve onurlu bir Türkiye’yi kurmak istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“İş aslanın ağzında. Onlara iş imkanı yaratmayacaksak, o üniversiteleri neden kurduk? Onların çocuklarının iş sorunu var mı? Hiçbirinin iş sorunu yok. Onlar çalışmıyor ve gerek de durmuyor. Bunlar zaman zaman yeni vaatlerde bulunuyor. Hangisi yerine getirildi? Her şeyi, geleceklerini yalan üzerine inşa ediyorlar. O zaman hepimizin yeniden oturup düşünmesi lazım. Sadece ben, CHP’liler düşünmeyecek. Çocuğu işsiz olan ana ve babalar da düşünecek. Üniversiteyi bitirmiş atama bekleyen öğretmenler, hukuk fakültesini bitirmiş ne olacağım diye gezen mezunlar da düşünecek. Eğer Türkiye iyi yönetilmiyor diyorsak, oturup düşüneceksin. Ben sadece saygıdeğer yurttaşlarımdan düşünmelerini istiyorum. Özellikle AK Parti’ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarımdan düşünmelerini istiyorum. Sandığa gittiğinde bir daha düşün. Buna ben izin vermiyorum diyorsan harama değil helale ortak olacaksın. CHP’ye adam gibi oy vereceksin.”

“TBMM’NİN İRADESİNE NASIL İPOTEK KOYARSIN”

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında ayrı gayrı olmayacağını, hangi partiye oy verirse versin, çocuğu işsiz olan her anne ve babanın derdini kendi dertleri gibi göreceklerini ifade etti. Dört eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştıran Meclis Komisyonu’nun çalışmalarına dair ’yayın yasağı’ getirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Meclis’te soruşturma yapılıyor, bunlar basına kapalı olsun. Mahkemeden karar çıkartıyorlar. Hakime soruyorum; sen yolsuzluk yapanların hamisi misin? Sen nasıl o kararı verirsin? TBMM’nin iradesine nasıl ipotek koyarsın? Yanlışsa yanlışlığını bileceksin. Komisyondaki adamlar, kendi başına karar alıyor. Efendim burada konuşulanlar dışarı çıkmasın. Diğer adamlar konuşurken aklınız başında değil miydi? Onlar konuşuyordu. Aklınız yeni mi başınıza geldi. Japonya, ibreti alem olsun, kimse yolsuzluk yapmasın diye yargılamaları canlı yayından veriyor” dedi.

“2015 SEÇİMLERİ BİR DEMOKRASİ SINAVI OLACAK”

Vatandaşlardan 2015 seçimlerinde aydın tavırlarını sandığa giderken açık ve net bir şekilde ortaya koymasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ya demokrasiden yana demokrasiyi savunarak tavrımızı koyacağız ya da diktatörlükten yana tavrımızı koyup tutumumuzu sergileyeceğiz. Bu ülkede demokrasi yoksa işadamı yatırım yapmaz, yabancı sermaye gelmez, insanlar taleplerini özgürce dile getiremez. O nedenle 2015 seçimleri bir demokrasi sınavı olacak. Herkesten özellikle herkesten rica ediyorum; sandığa giderken bir kez daha düşünün. CHP iktidar olursa, sosyal yardımları kesecekmişiz. Hayır niye keselim, hangi gerekçeyle keselim. Sosyal yardım alan bütün ailelere sesleniyorum. Sosyal yardımlar kesilmeyecek, aksine en az iki kat artacak.”

Kılıçdaroğlu, bütün koşul ve baskılara rağmen hiçbir zaman zalimin önünde asla diz çökmeyeceklerini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Herkes bunu böyle bilsin. Kimse korkmasın, hiç kimse korkmasın. Bu ülkede 77 milyon yurttaşımın tek bir güvencesi vardır o da CHP’dir.”

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.