Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye genelinde ’paralel yapı’ iddialarına yönelik yapılan operasyonlarla ilgili, “Bu tür operasyonları yapmak demokrasiyle bağdaşmıyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00 sıralarına Ankara’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Türkiye genelinde ’paralel yapı’ iddialarına yönelik yapılan operasyonları değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir operasyonla yapıldığı iddia edilen yolsuzluğun kapatılmaya çalışıldığı iddiasında bulunarak, “17- 25 Aralık yolsuzluklarını yeni operasyon yaparak kimse kapatamaz. O operasyonlar, ortaya çıkan yolsuzluklar artık tarihe mal oldu. Aradan 100 yıl geçse de çocuklarımız, torunlarımız, onları torunları bunu öğrenecek. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğunu hep beraber göreceğiz. Önümüzde 17 Aralık 25 Aralık süreci var. Toplum tekrar hatırlayacak yeni bir operasyonla bunu kapatmak istiyorlar. Mazlumun adresi sorulmaz. Mazlumun kimliği sorulmaz. Geçmişte gazetecilere yönelik nasıl operasyonlar yapıldı ve biz eleştirdiysek aynı eleştirileri bu gün de yapıyoruz. Basın özgür olmalı, rahat korkusuz yazabilmeli” dedi.

Yapılan operasyonların demokrasiyle bağdaşmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Hükümetin baskısının altında bu tür operasyonları yapmak demokrasiyle bağdaşmıyor. Dikta yönetimi var. Dikta yönetimi baskısını arttırıyor. Ama hiç kimse korkmasın hiç kimse çekinmesin. Bu ülkede CHP olduğu sürece diktatörler asla başarı sağlayamazlar” şeklinde konuştu.