CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bize başta Cumhuriyet ile CHP olmak üzere sonsuza kadar kararlılıkla savunup koruyacağımız emanetler bırakan Atatürk’ü özlemle, saygıyla anıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

“Kurtuluş Savaşımızın eşsiz başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’ncı yıl dönümündeyiz.

Mazlum milletler için kurtuluşun bağımsızlığın ve egemenliğin hem kahramanı, hem de sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde de fikirleri, devrimleri, ilke ve kararlılığıyla, bizim çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma, gerçek anlamda demokrasiye geçme,

kadın erkek eşitliğini sağlama, sosyal hukuk devletini hayata geçirme ve kimsesizlerin kimsesi olma mücadelemize önderlik etmektedir.

“Bağımsızlık ve Demokrasi benim karakterimdir” diyen ve bize başta Cumhuriyet ile CHP olmak üzere sonsuza kadar kararlılıkla savunup koruyacağımız emanetler bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucusu ve ilk Genel Başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi adına özlemle anıyor, etle tırnak haline gelmiş halkımız adına saygıyla selamlıyor ve sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz.”