TBMM’nde geçtiğimiz Çarşamba tamamlanan bütçe maratonunda yoğun bir mesai geçiren Karaman Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Kosova Cumhuriyeti Meclisi Kamu Maliyesi Denetleme Komisyonu üyelerini makamında kabul etti.
Heyetin ziyareti sırasında Elvan, Kosova Cumhuriyeti ile Türkiye’nin kardeş iki ülke olduğunu, genç ve bağımsız bir ülke olan Kosova ile her türlü proje ve işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.
Benzer temennilere vurgu yapan Kosova Cumhuriyeti Meclisi Kamu Maliyesi Denetleme Komisyonu Başkanı Ali Sadriu’da kardeşlik ve işbirliği dileklerine tüm kalbiyle katıldığını ifade ederek tarihi süreçte hep yanlarında olan Türkiye devleti ve halkına minnet ve şükran duyduklarını ifade etti. Yapılan son savaşta büyük acılar ve dramlar yaşadıklarını fakat bugün Avrupa kıtasında 2 milyon nüfusu ile yeni ve bağımsız bir devlet olarak onurlu bir şekilde devletler camiasında yer aldıklarını sözlerine ekledi.
Kabul sırasında Türkiye’de olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren milletvekilleri, ülkelerine hizmet etmeyi ve Türkiye ile ilişkileri geliştirmeyi başlıca hedefleri olarak belirlediklerine vurgu yaparak Türkiye’nin tecrübelerinden de istifade etmek istediklerini özellikle belirttiler.
 
Bu kapsamda heyete, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun yapısı ve çalışmaları hakkında Bilgi veren Elvan, Türkiye’nin deneyimleri konusunda genç ve bağımsız Kosova Cumhuriyeti halkına her konuda yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.