Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ’’Türkiye’nin her şehri, Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin her şehri kadar güvenlidir. Siyasetin turizm bir şekilde etkilemesi yerine, turizmin siyaseti dengelemesi ya da turizmin siyaseti bir şekilde yumuşatmasının daha doğru olduğu kanaatindeyim’’ dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kurtulmuş rezervasyon iptaline ilişkin soruya, ’’Şimdiye kadar çok rezervasyon iptali görünmüyor. Bir tereddüt görünüyor olsa da rezervasyon iptali görünmüyor. İnşallah kısa süre içinde politik gerginlik azalırsa, özellikle turizm mevsiminde fazla etkilenmeden bu işi atlatırız’’ ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, ’Turizmcileri dinleyecek misiniz?’ diye soran gazeteciye, ’’Ben de anlatacağım, onları da dinleyeceğiz. Bundan sonra farklı şehirlerde bölgesel olarak sorunları dinleyeceğiz. Yurtdışındaki ataşeleri harekete geçirmemiz lazım. Turizm sadece bizde deniz, kum, güneş turizm olarak görünüyor, alternatif turizmin açılması, eylem planı içerisine de girmiş, Erzurum, Kars bölgesinde kış turizmi merkezinin oluşturulması, sağlık turizmi. Türkiye turizm açısından çok zengin bir yer. İnşallah bu zenginliği değerlendiririz’’ cevabını verdi.

Turizm ile siyasetin ayrı tutulması gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, ’’Ülkeler arasında zaman zaman gerginlikler olur, yakınlaşmalar olabilir. Özellikle bizim Avrupa ile ilişkilerimiz tek düze bir çizgide üzerinde gelişmiyor. çok yakınlaştığımız zamanlar var, çok iplerin gerildiği zamanlar var. Benim Alman siyasetçilere tavsiyem şudur, siyasetteki gerginlikleri azaltma yolu olarak da turizmi görsünler. Siyaset üzerinden turizme laf söylemek yerine, turizm üzerinden siyasetin gerginliklerini azaltacak imkanlara odaklansınlar. Türkiye’nin her şehri, Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin her şehri kadar güvenlidir. Siyasetin turizm bir şekilde etkilemesi yerine, turizmin siyaseti dengelemesi ya da turizmin siyaseti bir şekilde yumuşatmasının daha doğru olduğu kanaatindeyim’’ değerlendirmesini yaptı.